Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Δικτάτορα αποκάλεσε τη Μέρκελ ο αντιπρόεδρος του AfD

 Δικτάτορα αποκάλεσε την Άγκελα Μέρκελ οΑλεξάντερΓκάουλαντ,αντιπρόεδρος του αντιμεταναστευτικού και ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και υποστήριξε ότι η καγκελάριοςθέλει «να αντικαταστήσει τους πολίτες της Γερμανίας» με πρόσφυγες και μετανάστες.    
 Σύμφωνα με τηFrankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, οΓκάουλαντ κατηγόρησε την καγκελάριο, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης σε μια μικρή πόλη κοντά στο Βερολίνο, ότι αλλάζει δραματικά την όψη της χώρας με την...
άκρως ευέλικτη πολιτική ασύλου που ακολουθεί,    
 Υπό τις θερμές επευφημίες του πλήθους, καταφέρθηκε εναντίον των μεγάλων κομμάτων της Γερμανίας καταλογίζοντάς τους ότι ακολουθούν μια πολιτική «ανθρώπινης εισβολής», σε μια «απόπειρα να αντικαταστήσουν σταδιακά τον γερμανικό λαό από τους πληθυσμούς που έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη».    
 Σε σχετικό βίντεο εμφανίζεται ο Γκάουλαντ, 75 ετών, να διαβάζει ένα πλακάτ που κρατάει ένα μέλος του κόμματος και αναγράφεται σε αυτό:«Σήμερα επιδεικνύουμε ανεκτικότητα και αύριο θα είμαστε ξένοι στην ίδια μας την χώρα». Πρόκειται για ένα σύνθημα που χρησιμοποιεί το νεοναζιστικό κόμμα NPD.    
 Ο αντιπρόεδρος του AfD προκάλεσε σάλο και με τις δηλώσεις του σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που κατάγονται από ξένες χώρες και συμμετέχουν στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Είπε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν θα θέλει να έχει γείτονα τον Ζερόμ Μποατένγκ, ο πατέρας του οποίου είναι από τη Γκάνα ή ότι η εθνική ομάδα της Γερμανίας «δεν είναι πλέον γερμανική υπό την κλασσική έννοια του όρου».    
 Το AfD, που ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, προάγει ολοένα και σκληρότερες αντιμεταναστευτικές και αντιισλαμικές θέσεις κι ενώ η Γερμανία υποδέχθηκε τον περασμένο χρόνο 1,1 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο.    
 Οι δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα ποσοστό περίπου 15% στη πρόθεση ψήφου.