Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Όλα δείχνουν δολοφονία...

 Το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μαζί με τους συναδέλφους τους της Δίωξης Εκβιαστών έχουν τον πρώτο λόγο στις έρευνες για την υπόθεση του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες το πολυτελές τζιπ που οδηγούσε τυλίχθηκε στις φλόγες.   
 Ολα δείχνουν εγκληματική ενέργεια καθώς είναι αδύνατον να υπήρξε αυτανάφλεξη εν κινήσει της Porsche Cayenne που οδηγούσε. Τέτοιο περιστατικό παγκοσμίως δεν έχει ξανασυμβεί. 
 Η ταχύτητα με την οποία....
κάηκε το αυτοκίνητο και απανθρακώθηκε ο οδηγός του και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βγει ο εκδότης, δείχνουν ότι όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα.   
 Ηδη ερευνάται που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο πριν το πάρει και το οδηγήσει σήμερα το πρωί ο Π.Μαυρίκος. Εκεί θα τοποθετήθηκε ο μηχανισμός που προκάλεσε την ανάφλεξη και τον θάνατό του.   
 Οι ίδιοι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν ως βασικό σενάριο αυτό της δολιοφθοράς στο αυτοκίνητό του και δίνουν πολύ μικρή πιθανότητα στην εκδοχή η φωτιά στην Porsche Cayenne του εκδότη να ξέσπασε συνεπεία μηχανικής βλάβης ή διαρροής καυσίμου.   Ωστόσο, ούτως ή άλλως, καθοριστικές απαντήσεις για τη συνέχεια των ερευνών αναμένεται να δώσει το ίδιο το αυτοκίνητο του εκδότη. Οπως έχει διαπιστωθεί ήδη δεν φέρει ίχνη σύγκρουσης, γεγονός που διαψεύδει πληροφορίες που αρχικά είχαν γίνει γνωστές και ήθελαν να είχε προηγηθεί σύγκρουση σε στηθαίο της Αττικής Οδού. Το καμμένο αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί σε χώρο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ασφάλειας και οι πραγματογνώμονες θα το εξετάσουν ενδελεχώς.    
 Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου που ανεφλέγη στην Αττική Οδό, λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, ήταν η σύζυγος του εκδότη της «Ακρόπολης» στις αστυνομικές αρχές σήμανε συναγερμός. Επί τόπου έσπευσαν κλιμάκια του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών), αλλά και ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, αναζητώντας κάθε αξιοποιήσιμο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη διακρίβωση της αλήθειας.    
 Η απανθρακωμένη σορός του Παναγιώτη Μαυρίκου μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου λίγο αργότερα έφθασε η σύζυγός του. Οι αστυνομικοί είχαν επικοινωνήσει μαζί της όταν διαπίστωσαν ότι το καμμένο αυτοκίνητο ήταν στο όνομά της και εκείνη τούς είχε απαντήσει ότι το οδηγούσε ο σύζυγός της. Ο πρώτος που επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος που είχε απανθρακωθεί μέσα στο τζιπ ήταν ο εκδότης, ήταν ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας. 
 Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τη σύζυγο του εκδότη ότι είχε τραυματισθεί σοβαρά και της ζήτησαν να μεταβεί στο ΚΑΤ, αφού δεν ήθελαν να της πουν από το τηλέφωνο ότι ήταν ήδη νεκρός και μάλιστα υπό φρικτές συνθήκες.