Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Ο Σόρος αγοράζει μανιωδώς χρυσό προβλέποντας «καταστροφές»! Τι γνωρίζει:

 Ο Τζορτζ Σόρος αγοράζει χρυσό κι όλοι αναρωτιούνται τι ξέρει! Το Sputnik σε δημοσίευμά του επισημαίνει την επιμονή του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος το τελευταίο διάστημα να αγοράζει ότι έχει σχέση με χρυσό.Κι αυτό γιατί όπως είναι γνωστό οι πολύ πλούσιοι και καλά πληροφορημένοι όταν περιμένουν “θύελλες” …το ρίχνουν στο χρυσό! Περιμένει κάποια καταστροφή ο Σόρος;   
 «Η εταιρεία LLC του Σόρου, η οποία διαχειρίζεται 30 δισεκατομμύρια δολάρια πουλάει μετοχές και...
αγοράζει χρυσό και μετοχές χρυσού, αναμένοντας εξασθένιση σε διάφορες αγορές. Οι επενδυτές συχνά βλέπουν το χρυσό ως καταφύγιο σε περιόδους αναταραχής» λέει άρθρο στην εφημερίδα The Wall Street Journal (WSJ).   
 Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Σόρος αγόρασε 1.050.000 μετοχές στην εταιρεία SPDR Gold Trust, η οποία παρακολουθεί την τιμή του χρυσού.   
 Ακόμα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, αγόρασε ένα μερίδιο στην μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μετάλλου στον κόσμο, την Barrick Gold Corp., ύψους 264.000.000 δολαρίων στο τέλος του Μαρτίου. Ο Σόρος απέκτησε 1,7% της Barrick.   
 Από τις εξηγήσεις που δίννονται από το δισεκατομμυριούχο στην WSJ, προκύπτει ότι αιτία είναι οι ζοφερές προβλέψεις για τα οικονομικά και πολιτικά ζητήματα στην Κίνα και την Ευρώπη.   
 «Η Κίνα συνεχίζει να υποφέρει απο φυγή κεφαλαίων και έχει εξαντλήσει τα αποθέματά της σε ξένα νομίσματα ενώ άλλες ασιατικές χώρες συσσωρευουν ξένα νομίσματα», γράφε σε mail του ο Σόρος. 
 «Η Κίνα αντιμετωπίζει εσωτερικές διαμάχες με την πολιτική της εξουσία, και μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της ζητήματα».   
 Επιπλέον, ο δισεκατομμυριούχος ανησυχεί γιατί θεωρεί ότι “αν συνεχιστεί αυτή η εξασθένιση στην Κίνα θα ασκήσει αποπληθωριστικές πιέσεις – μια επιζήμια κλιμάκωση της πτώσης των μισθών και των τιμών – στις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία.”   
 Ο Σόρος πιστεύει επίσης ότι “παραμένει πιθανή προοπτική για την ΕΕ να καταρρεύσει κάτω απο το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης, της ελληνικής κρίσης και μιας πιθανής εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου απο την ΕΕ”.   
 «Αν η Βρετανία φύγει, η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταστεί σχεδόν αναπόφευκτη», ανέφερε η εφημερίδα σύμφωνα με τα λεγόμενά του.   
 Επιπρόσθετα, ο δισεκατομμυριούχος ακολουθήθηκε απο κάποιους άλλους πλούσιους επιχειρηματίες στον κόσμο.   
 «Οι δισεκατομμυριούχοι σίγουρα έδωσαν βάση στην κίνηση αυτή. Ξεφορτώθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά σε χρυσό και τώρα βλέπουν τεράστιες αποδόσεις. Έχουν δει τις τιμές να αυξάνονται σχεδόν 14% αυτό το έτος», λέει ένα άρθρο των Times.   
ΠΗΓΗ:sputnik.com