Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Φωτιά στο Αιγαίο με δύο αεροπλανοφόρα οι ΗΠΑ και τον Ρώσο πρόεδρο να μιλάει για ΧΑΟΣ στην Μ. Ανατολή

 Του Γιώργου Παπαγεωργίου 

 Έκπληκτος τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις παγκόσμιες, οικονομικές και στρατιωτικές εξελίξεις που κυριολεκτικά μυρίζουν μπαρούτι και τα ελληνικά ΜΜΕ να σιωπούν επιδεικτικά!    
 Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman θα δώσει τη θέση του μετά από οκτώ μήνες παραμονής του στην Μεσόγειο στο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, ανέφεραν αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται πάνω στο αεροπλανοφόρο Truman. Αντί αυτού όμως το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman...
κατέπλευσε στην βάση της Σούδας ενώ το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower δέσμευσε περιοχή του Μυρτώου πελάγους για ασκήσεις! 
 Είναι η πρώτη φορά ιστορικά που δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα βρίσκονται ταυτόχρονα στην Μεσόγειο και μάλιστα στην Ελλάδα! 
 Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι ενόψει της συνόδου κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στην Βαρσοβία, η Ουάσιγκτον επιθυμεί να εξισορροπήσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας και να επισπεύσει την μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.  
 Την ίδια ώρα από το Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν, όπως μεταδίδει το prestv.ir προειδοποιεί τι; ΗΠΑ ότι μια επέμβαση στην Συρία και ειδικότερα κατά του προέδρου Άσαντ θα βύθιζε την Μέση Ανατολή στο χάος.   
 Τι ξέρει λοιπόν ο πρόεδρος Πούτιν για την πρωτοφανή αυτή συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην Μεσόγειο και ειδικότερα στην Ελλάδα;