Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Τι κρύβει ο μεγαλύτερος πύραυλος που εκτοξεύθηκε ποτέ από της ΗΠΑ;

 Ίσος είναι ο μεγαλύτερος πύραυλος που εκτοξεύθηκε ποτέ από την Αμερικανική Ήπειρο, ειδικά από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ το Σάββατο που μας πέρασε, μετά από καθυστέρηση δύο ημερών λόγο καιρικών συνθηκών, κάτω από άκρα μυστικότητα. 
 Η εκτόξευση αυτή για τον Ted Molzcan έναν από τους πιο σεβαστούς ερασιτέχνες αναλυτές ο οποίος συντονίζει σε όλο τον κόσμο παρατηρήσεις στρατιωτικών και μη στρατιωτικών διαστημικών σκαφών, είναι μια από της πιο ενδιαφέρουσες που έχει ζήσει και πιστεύει ότι πιθανόν να ήταν ένας...
μέντορας, για σήματα δορυφορικής νοημοσύνης και είναι εξοπλισμένος με μια τεράστια κεραία πλέγματος που μπορεί να συλλέξει κάθε είδους ηλεκτρονικών δεδομένων και επικοινωνιών. "Ένα από τα κοινά ονόματα κωδικό που χρησιμοποιούν για τέτοιου είδους δορυφόρους και διέρρευσε πριν από μερικά χρόνια είναι Mentor, και μερικές άλλες ονομάζεται Orion».
 Επίσημες πληροφορίες για το φορτίο του πυραύλου δεν υπάρχουν αφού η εκτόξευση έγινε για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 
 Για την εκτόξευση του πυραύλου αυτού χρειάστηκαν, 2,1 εκατομμύρια κιλά ώσης. Ο τεράστιος αυτός πύραυλος ξεκίνησε από το συγκρότημα 37 στο σταθμό του Κέιπ Κανάβεραλ της Πολεμικής Αεροπορίας, δηλαδή τον πιο απομακρυσμένο. Ήταν μόλις η ένατη εκτόξευση τέτοιου τύπου πυραύλου Delta 4-Heavy, με τους πιο ισχυρούς εν λειτουργία πυραύλους ώθησης στην ιστορία των ΗΠΑ, και η πρώτη από το Δεκέμβριο του 2014.