Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Η Βόρεια Κορέα υπόσχεται "Πόλεμο τον Αύγουστο"

 Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας κυκλοφορήσει μια δήλωση κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν εικονικούς βομβαρδισμούς σε ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο. Αυτό η χώρα το λαμβάνει ως πράξη πολέμου και θα έχει την ανάλογη αντιμετώπιση! 
 Την Πέμπτη, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι σχεδιάζει βομβαρδισμούς για να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Πιονγιάνγκ υποστηρίζει ότι...
έχει αποδείξεις ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει μια εκστρατεία βομβαρδισμών για να υποβαθμίσει τις πυρηνικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας και ότι κλιμακώνει τις για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο.  
 Το γεγονός ότι η οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα  έχουν προγραμματίσει ασκήσεις από κοινού τον Αύγουστο, για την Βόρειο Κορέα αποτελεί πρόκληση και σενάριο πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί. 
 Οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας είναι τεταμένες από το 2002, όταν ο τότε- Πρόεδρος George W. Bush συμπεριλάμβανε την χώρα στον «άξονα του κακού», μαζί με το Ιράκ και το Ιράν. 
 Τους τελευταίους μήνες, η Πιονγκγιάνγκ επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα ότι κάνουν παιχνίδια πολέμου με τις ασκήσεις που πραγματοποιούν κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας και πιστεύουν ότι είναι «πρόβα τζενεράλε για μια εισβολή μεγάλης κλίμακας».
 Η Βόρεια Κορέα απάντησε με μια σειρά από δοκιμές πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων, ενώ κινείται προς επανέναρξη της Γιονγκμπιόν εγκατάσταση πυρηνικών όπλων. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ισχυρίζεται, επίσης, ότι έχει επιτευχθεί με επιτυχία πυρηνική σμίκρυνση, δημιουργώντας μια ατομική κεφαλή αρκετά μικρή για να την φέρει ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος.