Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Οι Γερμανοί κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού: «Οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με την Αγία Σοφία»

 Σαφή θέση κατά της Ορθοδοξίας και των ορθόδοξων λαών όπως της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Σερβίας κ.α. πήρε πριν από λίγο η Γερμανία: «H χρήση της Αγίας Σοφίας αποτελεί υπόθεση της Τουρκίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δείχνοντας έτσι ότι υπάρχουν γεωπολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την μετατροπή του Στολιδιού της Ορθοδοξίας σε τζαμί για τις ημέρες του Ραμαζανιού.   
 Στην συνέχεια επιχείρησε να...
«χρυσώσει» το «χάπι» λέγοντας «ταυτόχρονα η Αγία Σοφία είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και θα επιθυμούσαμε να υπάρχει μια χρήση της Αγίας Σοφίας η οποία δεν αγγίζει το καθεστώς της ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς»   
 Πρόσθεσε δε ότι δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει ότι η Τουρκία εφαρμόζει τις υποχρεώσεις που συνδέονται με το καθεστώς Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο απολαμβάνει η Αγία Σοφία.   
 Απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι η Τουρκία επιλέγει τώρα να χρησιμοποιήσει την Αγία Σοφία ως τζαμί, ο κ. Σέφερ επισήμανε: «Η Αγία Σοφία έχει χρησιμοποιηθεί επί αιώνες ως τζαμί. Το τι πιστεύω δεν παίζει ρόλο, νομίζω. Και το τι πιστεύουν άλλοι σε αυτό το έδρανο (ενν. των εκπροσώπων της κυβέρνησης) δεν παίζει ρόλο. Σαφή απάντηση μπορείτε να βρείτε ίσως με το να μην απευθύνετε το ερώτημα σε μας, αλλά σε αυτούς που έλαβαν τα μέτρα σχετικά με την Αγία Σοφία».   
 Μετά το γερμανικό ψήφισμα που αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Αρμενίων οι Γερμανοί επιχειρούν να επαναπροσεγίσουν τους παραδοσιακούς φίλους τους, Τούρκους με τους οποίους άλλωστε μοιράζονται κοινή καταγωγή από τα βάθη της Ασίας. Ήρθαν και οι δύο από τις ουραλοαλταϊκές κοιλάδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου