Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Βουλιαγμένη: Εβαλαν βόμβα στον "Mr. Island" - Ποιοι θέλουν να εκφοβίσουν τον Χ.Πανά;

 Ισχυρός αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο σπίτι του Χρύσανθου Πανά, ιδιοκτήτη του club Island στην Βάρκιζα, της κλειστής νυχτερινής λέσχης Salon de Bricolage στο Κολωνάκι και άλλων νυχτερινών επιχειρήσεων, στην Βουλιαγμένη στις 3:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης.  
 Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και διατηρεί από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης στην παραλιακή Λεωφόρο και το Κολωνάκι. Ο αδελφός του είναι ο πρώην δήμαρχος του ενιαίου δήμου Βουλιαγμένης, Βάρκιζας και Βάρης, Σπύρος Πανάς.  
 Η έκρηξη σημειώθηκε στην...
είσοδο του σπιτιού, επί της οδού Δαιδάλου προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην περίφραξη του σπιτιού. Αναφορές για τραυματίες δεν υπήρξαν. ΟΙ κάτοικοι της περιοχής πάντως αναστατώθηκαν.  
 Στην περιοχή έσπευσαν από τις πρώτες ώρες αστυνομικές δυνάμεις και απέκλεισαν το σημείο έξω από την κατοικία του επιχειρηματία, ενώ άντρες των ΤΕΕΜ ερευνούν για στοιχεία που μπορούν να τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών. Τα κίνητρα τους παραμένουν άγνωστα.   
 Αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών περισυνέλεξαν τα υπολείμματα και τα εξετάζουν στα εργαστήρια ενώ αστυνομικοί της ασφαλείας προσπαθούν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που ίσως να έχουν καταγράψει την ύποπτη κίνηση κάποιων οχημάτων στην περιοχή, κυρίως οχήματα που δεν ανήκουν σε ενοίκους των μονοκατοικιών στη συγκεκριμένη οδό όπου βρίσκεται το σπίτι του επιχειρηματία.   
 Σε μια πρώτη συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς ο επιχειρηματίας είπε ότι δεν έχει διαφορές με κανέναν και ότι δεν μπορεί να γνωρίζει από που προέρχεται η εντολή και ποια είναι τα κίνητρα των βομβιστών.   
 Πάντως οι αρχές προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο να πρόκειται για απειλητικό μήνυμα με στόχο τον εκφοβισμό.