Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Έντεκα οι αιτήσεις για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

 Κατέθεσαν φακέλους:  ΑΝΤ1 - Star - MEGA - ALPHA - ΣΚΑΪ - Μαρινάκης - «Epsilon» - Σαββίδης - Καρατζαφέρης - Καλογρίτσας και μια κυπριακή εταιρεία αγνώστων στοιχείων - 

Κυβέρνηση: Τέλος σε 25 χρόνια ανομίας  

 Έντεκα ήταν οι φάκελοι που κατατέθηκαν για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, φάκελο κατέθεσαν:  ...

1.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού.   
2.Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.   
3. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA  
4. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.  
5. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου.   
6. Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Ευ. Μαρινάκης. H νέα του εταιρεία που θα υποβάλει την αίτηση λέγεται «ALTER EGO» και στα σχέδια του περιλαμβάνεται ανάπτυξη τηλεοπτικών προγραμμάτων με έμφαση στην ενημέρωση και στις αθλητικές μεταδόσεις, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές ζώνες με νέα ψυχαγωγικά προγράμματα.   
7.Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.  
8. Η επιχειρηματική οικογένεια Καλογρίτσα  
9. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μέσω κυπριακής εταιρείας  
10. Ο τηλεοπτικός σταθμός ART του Γιώργου Καρατζαφέρη  
11. Μια κυπριακή εταιρεία αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων  

 Στις 16:00 έχουν κληθεί εκπρόσωποι των συμμετεχόντων για την αποσφράγιση των φακέλων.   

Κυβέρνηση: Τέλος σε 25 χρόνια ανομίας  

 «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας υλοποιεί μια βασική προεκλογική μας δέσμευση και βάζει τέλος σε 25 χρόνια ανομίας» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.  
 Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών στο πλαίσιο της προκήρυξης δημοπρασίας για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).  
 Η προθεσμία κατάθεσης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έληξε σήμερα στις 15:00. Συνολικά κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιότητας και συγκεκριμένα από τις εταιρείες:  
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ  
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL  
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ  
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED  
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ  
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ  
8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - “EPSILON TV”  
9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  
10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ - MEGA CHANNEL   
11. City News ΑRΤ TV 

  Όπως ενημερώνει η κυβέρνηση, «μία ώρα αργότερα (σ.σ. στις 16:00) αρχίζει η αποσφράγιση των φακέλων από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί η προσκόμιση των απαραιτήτων, σύμφωνα με την Προκήρυξη, δικαιολογητικών. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Προβολών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία των νομίμων εκπροσώπων των υποψηφίων ή των ειδικά εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους.  
 Ο κ. Παππάς ανέφερε ακόμα: «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής "κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί". Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός. Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν».