Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Βόρεια Κορέα: Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ ισοδυναμούν με «κήρυξη πολέμου»

 Η Νότιος Κορέα ζήτησε νέες κυρώσεις των ΗΠΑ με στόχο τον ηγέτη της Βόρεια Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν. 
 Το υπουργείο Εξωτερικών της Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι οι κυρώσεις, οι οποία ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, αποτελούν «την χειρότερη εχθρική πράξη» και «ένα αποτρόπαιο έγκλημα"! Ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ-ουν έκανε μια ανοιχτή δήλωση πολέμου και υποσχέθηκε "εξαιρετικά ισχυρά" αντίποινα! 
 Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ λαμβάνουν κυρώσεις προσωπικά στοχευμένες σε κάποιον ηγέτη ξένου κράτους! 
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αποτελούν...
 κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Kim Jong-un και 10 άλλων αξιωματούχων του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.  
 Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν (εδώ γελάμε) τη Βόρεια Κορέα για την ανυπόφορη σκληρότητα και την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν από το καθεστώς τα εκατομμύρια των Βόρειο Κορεατών.  Παραδέχτηκαν ότι οι κυρώσεις θα είναι εν μέρει συμβολικές, αλλά ότι είναι σημαντικό να καταλάβουν θα υπάρξουν συνέπειες για τις πράξεις τους.  
 Στην απάντησή της, την Πέμπτη τη Βόρεια Κορέα κάλεσε την Ουάσινγκτον να αποσύρει αμέσως τις κυρώσεις.  
 Η δήλωση της Βόρειας Κορέας,  "Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την ανώτατη αρχή μας, διαπράττοντας τη χειρότερη όλων των εποχών εχθρική πράξη που πηγαίνει πέρα ​​από την αντιπαράθεση πάνω από το λεγόμενο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Το παρόν αποτελεί μια ανοικτή δήλωση ενός πολέμου."  
 Η Κίνα σε αντίθεση στις μονομερείς κυρώσεις ισχυρίστηκαν ότι η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα δεν αποτελεί απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Επεδίωξε να εμποδίσει την συζητηση τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.  
Ο Τζον Κέρι, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε: «Η εμπλοκή της Κίνας είναι κρίσιμη η ελπίδα μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε όπως έχουμε ήδη τους τελευταίους μήνες.».  
 Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να συνεργαστεί σε διεθνές επίπεδο σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.