Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τεράστια φωτιά απειλεί τη ΝΑΤΟϊκή βάση στη Σμύρνη - Συναγερμός στο ΝΑΤΟ (φωτό, vid)

 Τεράστια φωτιά έχει ξεσπάσει και απειλεί τη ΝΑΤΟϊκή βάση στη Σμύρνη με τις αρχές να τρέμουν απλά στο ενδεχόμενο να πλησιάσει τα αμερικανικά οπλικά συστήματα. Η τουρκική Αστυνομία και τα τα ΜΜΕ μιλάνε κιόλας για ενδεχόμενο δολιοφθοράς από άτομα με αντιαμερικανικά αισθήματα.    
 H κόλαση ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής και η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε μέσα της δασώδους περιοχής στην βάση του ΝΑΤΟ λόγω των ισχυρών ανέμων.   
 Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες η φωτιά ξέσπασε στις περιοχές Sahintepe και Mevkiinde.   
 Το ​CNNTurk αναφέρει πως...
η φωτιά απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά δεν είναι αυτό το μεγάλο πρόβλημα.    
 Το T24 News  αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό δολιοφθορά ατόμων και το συγκεκριμενοποιούν λέγοντας πως η ενέργεια αυτή έχει "αντιαμερικανικό προσανατολισμό".   
 Η φωτιά απειλεί το στρατηγείο LANDCOM (Allied Land Command) στη βάση Şirinyer (Buca) στη Σμύρνη.   
 Η LANDCOM είναι επιφορτισμένη με την υποστήριξη των αμερικανικών στρατευμάτων με σκοπό την βελτίωση του χρόνου αντίδρασης και η μονάδα είναι εξοπλισμένη κατάλληλα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε διεθνείς κρίσεις.   
 Παρά τις διαρροές πριν λίγο ότι υπάρχει σχετικός έλεγχος της κατάστασης, εντούτοις αυτό δεν ευσταθεί και η πυροσβεστική δίνει μάχη με ελικόπτερα και αεροσκάφη και όλες τις διαθέσιμες ενισχύσεις.   
 Ολες τις προηγούμενες ημέρες σας είχαμε ενημερώσει για την ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ και τι συμβαίνει με τις
ΝΑΤΟΪκές βάσεις στην περιοχή. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για σχεδιασμό και οργάνωση του πραξικοπήματος μέσω της ΝΑΤΟϊκής βάσης του Ιντσιρλίκ.