Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Ξυπνήστε! Ετοιμάζουν Παγκόσμια Θρησκεία κοινή προσευχή σε εκδήλωση. 2 Συναρπαστικά βίντεο

 Πρωτοφανές και ενδεχομένως το ιστορικό. Είναι αυτό που επιχειρούν οι διοργανωτές του Mekudeshet Φεστιβάλ, αυτό το φθινόπωρο. 
 Χριστιανοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι συρρέουν στην ιερή πόλη για μια "πνευματική συγκέντρωση" που έχει βαπτιστεί Amen—A House of Prayer For All Believers. Ο δεδηλωμένος στόχος είναι να δημιουργηθεί «ένα ενιαίο σπίτι για τις τρεις μεγάλες θρησκείες του κόσμου να αξιοποιήσει τις αρχαίες δυνάμεις της πόλης για να εμπνεύσει καλλιτέχνες, μουσικούς και πολιτιστικά στοιχεία από όλο τον κόσμο να επαναπροσδιορίσουν την τέχνη και τις παραδόσεις τους για να μπορέσουν να...
συνδεθούν ανάμεσα τους. 
 «Θα μελετήσουμε, υποστηρίζουν και θα προσεύχονται, μαζί και μόνοι», λέει ο Mekudeshet καλλιτεχνικός διευθυντής Itay Mautner. «Θα δούμε αν είναι δυνατόν, παρ 'όλες τις δυσκολίες και τα επίγεια εμπόδια, να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα."  

Εννοείς να δημιουργήσετε μια καινούρια θρησκεία; 

 Περιμένετε να δείτε περισσότερα από αυτά τα είδη των συναθροίσεων κατά τους επόμενους μήνες. Παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε ευκαιρίες για να αγαπήσουμε τους ανθρώπους όλων των θρησκειών, γεγονότα όπως το "Αμήν" θα αναπαράγονται με συμβιβασμό στο όνομα της ενότητας.    

 Γεγονότα όμως σαν αυτά θέτουν σε κίνδυνο το δόγμα του Χριστιανισμού και το αλλοιώνουν  Χρησιμοποιώντας την τέχνη και τον πολιτισμό ως ως δόλωμα, το "Αμήν" φαίνεται να μην είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να επαναπροσδιορίσουν τη θρησκεία.  
 Αυτό θυμίζει την πρόσφατη κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου να συγκεντρώσει Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Εβραίους και Ινδουιστές μαζί για προσευχή.  
 Ανησυχητικές πλάνα στο πρώτο βίντεο που δείχνουν τον Πάπα λαμβάνει ένα δαιμονικό άγαλμα από ένα βουδιστή και την κάμψη προς τα κάτω για να προσευχηθούν σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση.  
 «Πολλοί σκέφτονται διαφορετικά, αισθάνονται διαφορετικά, αναζητώντας το Θεό ή συνάντηση Θεό με διαφορετικούς τρόπους», λέει. "Σε αυτό το πλήθος, σε αυτό το φάσμα των θρησκειών, υπάρχει μόνο μία βεβαιότητα που έχουμε για όλους: Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού."