Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Φήμες για επικείμενο μεγάλο σεισμό μέσα στην νύχτα.

 Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πληροφορία που λέει ότι αναμένουν μεγάλη σεισμική δραστηριότητα τις νυχτερινές ώρες σήμερα 30 προς 31 Αυγούστου. Η πληροφορία αυτή, είναι όπως υποστηρίζουν οι διακινητές της, βάση σε πρόβλεψη του Βαρώτσου, που είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της βάσης δεδομένων του Πανεπιστημίου Cornell, τακτική που ακολουθεί η ερευνητική ομάδα του κ. Βαρώτσου τα τελευταία χρόνια.  
 Η έρευνα αυτή έλεγε ότι, προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα και ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες, που προφανώς παραπέμπουν στο....
ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας η οποία περιλαμβάνει τον Κορινθιακό, τμήμα της Αττικής, της Χαλκίδας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως κατέγραψε η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ του καθηγητή Φυσικής Παναγιώτη Βαρώτσου και των συνεργατών του.   
 «Οι ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες καταγράφηκαν από τον σταθμό έρευνας που έχει εγκαταστήσει η ομάδα ΒΑΝ στον σταθμό της Κερατέας. 
 Εμείς θέλουμε να συνδεθεί το γεγονός και με τον ισχυρότατο σεισμό των 7,4 βαθμών, χθες στον Ατλαντικό ωκεανό, στο ακριβές σημείο του Ισημερινού. Όπως παραδέχονται οι επιστήμονες ο σεισμός αυτός είναι ικανός να αφυπνίσει πολλά μεγάλα ρήγματα σε όλη την Γη. (Δείτε το σχετικό μας άρθρο ΕΔΩ)   
 Συμπερασματικά, όλα αυτά συγκλίνουν στο γεγονός, ότι θα έχουμε κάποιο σεισμικό γεγονός, εξάλλου το ίδιο υποστηρίζουν και άλλοι σεισμολόγοι - ερευνητές. Δείτε σχετικά ΕΔΩ & ΕΔΩ  
 Αλλά να σημειώσουμε ότι δεν είναι τεχνικός δυνατόν, ακόμα τουλάχιστον να έχουμε τόσο ακριβής πρόβλεψη για σεισμό, που να μπορούμε με τέτοια ακρίβεια να τον προσδιορίσουμε μέσα σε κάποιες, επόμενες ώρες... Αυτού του είδους οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα. Θα πρέπει να έχουμε πάντα ένα σχέδιο διαβίωσης και επικοινωνίας με φίλους και συγγενείς. Όλα αυτά χωρίς να μας πιάνει πανικός.