Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Κίνα - ΉΠΑ ένα βήμα πριν την σύγκρουση

 Η Κίνα μπήκε στην τελική φάση προετοιμασίας για πόλεμο με τις ΗΠΑ με την έναρξη της άσκησης "sudden, cruel and short" Σχετικό άρθρο από την κινεζική εφημερίδα Cina Time δείτε ΕΔΩ . 
 Ο Κινέζος  Υπουργός  Άμυνας Chang Wanquan σε ανακοίνωση του (Δείτε την ΕΔΩ στο Xinhua) Κάλεσε τον Στρατό, την Αστυνομία και όλους τους πολίτες της Κίνας να είναι έτοιμοι για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Ζήτησε, επίσης, να... 
προωθήσει την εθνική άμυνα της εκπαίδευσης του κοινού.
 Αυτή η τελευταία κλιμάκωση στον πολεμική ρητορική έρχεται εν μέσω πρωτοφανούς έντασης για τα νησιά στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου το Πεκίνο έχει κατασκευάσει διαδρόμους προσγείωσης και στρατιωτικές εγκαταστάσεις τα οποία διεκδικούν και άλλα κράτη. 
 Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αποστείλει πολεμικά πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη σε άμεση γειτνίαση των επίμαχων νησιών, υποστηρίζοντας ότι έχει γίνει έτσι ώστε να εξασφαλίσει τις αρχές της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα. 
 Η Ουάσιγκτον έχει επίσης εμπλακεί σε μια σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή. Την ίδια ώρα το Πεκίνο έχει χαρακτηρίσει τις ναυτικές και εναέριες δραστηριότητες από τις ΗΠΑ ως προκλήσεις, και προειδοποίησε ότι τα νησιά θα ενισχυθούν με εγκατάσταση πυραύλων εναντίον πλοίων και συγκροτήματα αεράμυνας.  
 Η σημερινή απρόσμενη κλιμάκωση έρχεται μετά την οργισμένη αντίδραση από την Κίνα, κατά την εφημερίδαw Cina Times έγραψε ότι oi « ΗΠΑ θα υποφέρουν περισσότερο σε ένα πόλεμο με την Κίνα ", απαντώντας σε έκθεση της Rand Corporation που απαριθμούνται τέσσερα υποθετικά σενάρια για πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.