Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών προκάλεσε ο μετεωρίτης στην Αυστραλία

 Πολλοί κάτοικοι της περιοχής κοντά στο Gladstone στο Queensland, της Αυστραλίας όπου συνετρίβη, διαστημικός βράχος η τα διαστημικά σκουπίδια, έκαναν λόγο για μια τεράστια εκτυφλωτική λάμψη και για μια δόνηση που ακολούθησε. Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές σεισμός μεγέθους 3,8 καταγράφτηκε στους σεισμογράφους από την περιοχή όπου το αντικείμενο έπεσε στην γη! Αυτό σημαίνει ότι είναι απίστευτα μεγάλο το ποσό της ενέργειας που εκτονώθηκε στην περιοχή της σύγκρουσης για να προκαλέσει ένα σεισμό τέτοιου μεγέθους.  Ο χάρτης του θέματος δείχνει την τοποθεσία που καταγράφηκε η δόνηση 
 Κάτοικοι στην περιοχή, δήλωσαν ότι...
έκανε τα σπίτια τους να τρέμουν, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει ότι έλαβαν πολλές κλήσεις σε ό, τι πολλοί είχαν σκεφτεί αρχικά ότι πρόκειται για σεισμό.  
 Μέλη του Higgins Storm Chasing να λένε ότι «μοιάζει με έναν μετεωρίτη που χτύπησε στην ακτή». Σε μια ανάρτηση τους στο Facebook, η ομάδα είπε: «Η λάμψη θεάθηκε από το νότο στο Hervey Bay ως το Βορρά με την έκρηξη να προκαλεί δόνηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή στο Gladstone και το Boyne Island.»  
 Μάρτυρες στα κοινωνικά δίκτυα περιέγραψαν μια «φλεγόμενη μπάλα που έπεσε από τον ουρανό» και για μια «μεγάλη λάμψη από μετεωρίτη που εξαφανίστηκε στο βάθος της θάλασσας». Ένας άνδρας είπε ότι είδε ένα εκτυφλωτικό φως και αισθάνθηκε μια έκρηξη πριν κουνηθεί το σπίτι του. Άλλοι περιέγραψαν ακόμα και «ένα τεράστιο ωστικό κύμα». Το γεγονός μετέδωσαν και πολλές τοπικές εφημερίδες.