Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Οι μέχρι τώρα φήμες για το νέο τηλεοπτικό τοπίο

 To «τυφλό πόκερ» για τις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται και η αγωνία κορυφώνεται. Οι δημοπρασίες για τις τρεις πρώτες έχουν έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι υποψήφιοι που έχουν μείνει εκτός νυμφώνος, αναγκάζονται να «παίξουν τα ρέστα» τους στην τελευταία. Οργιάζει η φημολογία για το αποτέλεσμα των τριών δημοπρασιών, αλλά ουδείς πραγματικά γνωρίζει ποιοί είναι οι νικητές - πέραν των ιδίων, οι οποίοι είναι όμως υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα... «κελιά» τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε να μη διαρρεύσει τίποτα.  
 Μετ' επιτάσεως κυκλοφορεί η φήμη ότι....
οι τρεις δημοπρασίες επεφύλασσαν αποτελέσματα-εκπλήξεις, που θα ανατρέψουν πλήρως το υπάρχον τηλεοπτικό τοπίο, καθώς θα μείνουν χωρίς άδεια δύο ή τρία από τα λειτουργούντα κανάλια.  
 Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, για την πρώτη άδεια πλειοδότησε η εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η μεγάλη «βόμβα έσκασε»στη δεύτερη δημοπρασία, όπου επικράτησε η εταιρεία Dimera Media του Ιβάν Σαββίδη.  
 Ο όμιλος Βαρδινογιάννη πήρε την τρίτη, μέσω της κυπριακής εταιρείας ITV-CP, η οποία θα χρησιμοποιήσει τις υποδομές και το δυναμικό του Star Channel.
 Σε ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί, ο Antenna φέρεται ως πλειοδότης για τη δεύτερη άδεια, στη θέση του Ιβάν Σαββίτη.  
 «Κοντός ψαλμός αλληλούια». Σε λίγες ώρες  η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θα ανακοινώσει επίσημα ποιοί πήραν τις άδεις και με ποιά τιμήματα.