Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Τι λένε οι πολίτες για κυβέρνηση και τηλεοπτικές άδειες - Δημοσκόπηση κόλαφος

 Κόλαφος για την κυβέρνηση, και ειδικά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, είναι η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του Alpha.  
 Συγκεκριμένα:  
 Οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης.  Το 83,8% αποδοκιμάζει την κυβέρνηση.  
 Το 76,7% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τους χειρισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες.  Οκτώ στους δέκα αποδοκιμάζουν το "μαύρο".  
 Το 74,6% βλέπει...
σκοπιμότητες πίσω από την διαδικασία αδειοδότησης.  
 Αναλυτικότερα, το συναίσθημα που κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών είναι συναίσθημα 'ανησυχίας για τα χειρότερα', με ποσοστό 83,1% να δίνει αυτήν την απάντηση, ενώ 'ελπίδα για κάτι καλύτερο' τρέφει μόνο ένα 12,0%.  
 Στο ερώτημα ποια λέξη απηχεί τη στάση των ερωτώμενων απέναντι στην κυβέρνηση, το 34% απαντά οργή/θυμό, το 37,7% απογοήτευση, ένα 9,3% δυσπιστία, ένα 7,3% ανοχή, ενώ ποσοστό 7,7% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει την κυβέρνηση με κατανόηση.  
 Επίσης, το 83,8% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.  

 Ερωτηθέντες πώς θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση ΝΔ, καλύτερα απαντά το 34,6%, χειρότερα το 34,4%, περίπου τα ίδια το 26,1%.  
 Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, και συγκεκριμένα στο ερώτημα 'σας ικανοποίησε η παρουσία του Πρωθυπουργού;', 'όχι και μάλλον όχι' απαντά το 72%, 'ναι και μάλλον ναι' το 13,2.  
 Στην ίδια ερώτηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 'όχι και μάλλον όχι' απαντά το 51,4% και 'ναι και μάλλον ναι' το 31,8%.  Στο ερώτημα ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλ. Τσίπρας και το 33,7% ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, το 45,9% απαντά 'κανένας ιδιαίτερα'.  
 Στο ερώτημα αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, ποσοστό 76,7% δηλώνει 'όχι και μάλλον όχι' και ποσοστό 16,2% 'ναι και μάλλον ναι'.  
 Η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.