Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου την απολογία του στο Εφετείο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

 Αποφασισμένος να σπάσει τη σιωπή του και να μιλήσει για όλους και για όλα είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο φυλακισμένος πρώην Υπουργός φέρεται να είναι προσπαθεί είτε να δικαιωθεί κάνοντας δυναμικό come back είτε να πάρει και άλλους μαζί του σε περίπτωση παραμονής του στη φυλακή. Ηδη τα πρώτα μηνύματα τα έστειλε στην απολογία του στο Εφετείο την περασμένη Τετάρτη (μάλιστα δεν την ολοκλήρωσε και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα) που θύμιζε πολιτικό μανιφέστο και για πρώτη φορά μίλησε με ονόματα και κατακεραύνωσε αντιπάλους και δήθεν φίλους. Είπε μάλιστα ότι μόλις βγει από τη φυλακή θα...
συνεχίσει από εκεί που άφησε την πολιτική του πορεία υπερασπιζόμενος το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
 Οι βουλευτές ισχυρίστηκε ο Ακης είναι «αρνιά καθοδηγούμενα από τους αρχηγούς των κομμάτων» και πρόσθεσε ότι ο Σημίτης άνοιξε την πόρτα της καταστροφής με την μετάβαση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπανδρέου. 
 Χαρακτήρισε επίσης τον Κώστα Σημίτη ριψάσπη γιατί γνώριζε ότι Γιώργος Παπανδρέου ήταν ανεπαρκής, μικρός και λίγος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση για πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε την επταετία 2008-2105 καταστροφική για την χώρα και αντίστοιχη της επταετίας. Από τα βέλη του Τσοχατζόπουλου δεν γλύτωσε ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι σε συνεργασία με τον Μπαρόζο ανέλαβε εργολαβικά να πετάξει έξω τον Γιώργο Παπανδρέου και επέβαλε την ανίερη συμμαχία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του επιβίωση. «Ο Βενιζέλος ουσιαστικά υπηρέτησε τον Αντώνη Σαμαρά» υποστήριξε ο πρώην Υπουργός και συνέχισε: 
 «Αυτοί οι άνθρωποι που κατέστρεψαν την Ελλάδα είχαν τον χρόνο να καταδιώξουν εμένα» υπονοώντας ότι θα τους ήταν εμπόδιο η φυσική του παρουσία, οι γνωριμίες του και φυσικά οι γνώσεις του στο πολιτικό σκηνικό του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού… 
 Γιαυτό υποστηρίζει ότι σκηνοθέτησαν την πολιτική του δίωξη και επέβαλαν την φυλάκιση του ιδίου αλλά και ολόκληρης της οικογένειας του, με πρωτοφανή απόφαση για τα παγκόσμια χρονικά. Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι υπέυθυνοι για όλα αυτά ήταν αντίπαλοι του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και πως αν είχε βγει εκείνος πρόεδρος, οι εξελίξεις στην Ελλάδα με τα μνημόνια δεν θα είχαν συμβεί! 
 Τόνισε σε αυστηρό ύφος ότι οι Αμερικάνοι έβαζαν «αγκάθια» όπως χαρακτηριστικά είπε για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων TOR-M1 την ώρα που ο Κ. Καραμανλής όπως είπε τον συνεχάρη γι αυτή την επιλογή. Χαρακτήρισε «Δολιοφθορά» για της Ελληνικές ένοπλές δυνάμεις την υπόθεση των υποβρυχίων με την τροπή που έλαβε μετά την «πολιτική» του δίωξη. 
 Ήταν το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας το οποίο θα της έδινε ποιοτική υπεροχή έναντι των αντιπάλων και με αυτό το πολεμικό μας ναυτικό θα είχε υπεροχή σε ολόκληρη την Μεσόγειο αφού τα υποβρύχια αυτά θα είχαν ως καύσιμο υδρογόνο με αποτέλεσμα να έχουν αυτονομία έως και 3 εβδομάδες χωρίς χρειαστούν ανάδυση και ανεφοδιασμό. 
 Για την υπόθεση αυτή της δολιοφθοράς (θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εσχάτη προδοσία όπως είπε) την ερχόμενη εβδομάδα θα στείλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ολοκληρωμένο φάκελο. Επομένως έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν δώσει στοιχεία με ονόματα που θα «κάψουν» κι άλλους! 
 Τόνισε τέλος την διαφωνία του για την προμήθεια των F16 και ότι αυτός είχε προτείνει τα ποιοτικότερα F15 και τα Eurofighter που θα έδιναν υπεροχή στην πολεμική αεροπορία μας έναντι των πεπαλαιωμένων F16 της Τουρκίας.