Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Γιούχαρν την Α.Μέρκελ στην Δρέσδη για την ισλαμοποίηση της πόλης

 Απόλυτα εχθρικό ήταν το κλίμα που αντιμετώπισε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στη Δρέσδη που βιώνει μια εξέγερση κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, για τον επίσημο εορτασμό της 26ης επετείου της επανένωσης της Γερμανίας.   
 Πολίτες της κίνησης «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης» (Pegida) υποδέχτηκαν τη Γερμανίδα καγκελάριο με τις κραυγές «Μέρκελ Ναζί φύγε από τη Δρέσδη», «Προδότες του λαού», «Εξω οι πουλημένοι στους ισλαμιστές», «Οχι στην δικτατορία του Βερολίνου» κλπ.   
 Την ίδια αντιμετώπιση είχε και ο....
Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιόακιμ Γκάουκ, ενώ μεταξύ εκείνων που διαδήλωναν ήταν και ο ιδρυτής της ευρωπαϊκής αντιισλαμικής  κίνησης Λούτς Μπάχμαν, καθώς επίσης και πολίτες ψηφοφόροι του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αλλά και ανεξάρτητες οργανώσεις της πόλης. Τελικά επενέβη η αστυνομία και τους απομάκρυνε.   
 Ο επίσημος εορτασμός ξεκίνησε με τη θεία λειτουργία η οποία τελέσθηκε στον περίφημο ναό της Παναγίας (Fruaenkircher).   Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης» γεννήθηκε στη Δρέσδη και έχει καθιερώσει διαδηλώσεις κάθε Δευτέρα με το σύνθημα «Εμείς είμαστε ο λαός», το ίδιο δηλαδή το οποίο φώναζαν στην ίδια πόλη, στις περίφημες διαδηλώσεις της Δευτέρας, στην πάλαι ποτέ Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.    
 Στην Δρέσδη έκαψαν περιπολικά και έβαλαν βόμβες σε ισλαμικούς στόχους όλη την περασμένη εβδομάδα, σε μία πρωτόγνωρη αντίδραση των κατοίκων για τις ορδές μουσουλμάνων προσφύγων που έχουν κατακλύσει την πόλη.