Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμιο ΣΟΚ - Αναδύθηκαν πυρινοκίνητα ρωσικά υποβρύχια έξω από το Γιβραλτάρ χωρίς να αντιληφθεί κανείς!

 Τρία ρωσικά υποβρύχια από το Στόλο της Βόρειας Θάλασσας εισήλθαν  σήμερα στη Μεσόγειο σε μια αιφνιδιαστική κίνηση της Μόσχας η οποία έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο ΝΑΤΟ.  
 Τα ρωσικά υποβρύχια κινήθηκαν σε κατάδυση μέχρι τα στενά του Γιβραλτάρ χωρίς να γίνουν αντιληπτά από το ΝΑΤΟ εμφανιζόμενα ξαφνικά ανοικτά των πορτογαλικών ακτών και αναμένοντας έγκριση για το πέρασμά τους από τα στενά.  
 Ο αιφνιδιασμός ήταν ακόμη μεγαλύτερος όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για....
δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Akula τα οποία φέρουν βλήματα cruise Kalibr, ικανά να κτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις της τάξης των 2500 και πλέον χλμ.!  
 Ακόμη ένα υποβρύχιο συμβατικό κλάσης Kilo κατευθύνεται στη Μεσόγειο και αυτό από τον Στόλο της Βόρειας Θάλασσας όπως αναφέρεται.  
 Και τα τρία φαίνεται  πως εισήλθαν στον βόρειο Ατλαντικό από βάσεις γύρω από το Murmansk.  
 Ο Βόρειος Στόλος διαθέτει συνολικά 6 υποβρύχια Akula και 7 κλάσης Kilo εκτός των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων (SLBM).  
 Τα Akula ΙΙ έχουν πλήρες εκτόπισμα σε κατάδυση 13,400 με 13,800 τόνους  μήκος 110 μ. και στον οπλισμό τους εκτός από τα βλήματα cruise Kalibr διαθέτουν 4 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 533 χλστ. και 4 των 650 χλδτ. Με περίπου 40 τορπίλες απόθεμα. Kalibr διαθέτει και το υποβρύχιο Kilo. Τον περασμένο Δεκέμβριο το υποβρύχιο κλάσης Ι.Kilo “Rostov-on-Don” εξαπέλυσε βλήματα Kalibr εναντίον στόχων των ισλαμιστών στη Συρία.  
 Όπως αναφέρεται τα δύο Akula και το ένα Kilo θα ενωθούν με τον υπόλοιπο ρωσικό Στόλο στη Μεσόγειο που πλέει προς τη Συρία με επικεφαλής το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ».  
 Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές θα πραγματοποιηθεί μαζική επίθεση από τον ρωσικό Στόλο εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών τόσο με αεροσκάφη όσο και με βλήματα cruise.