Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Ξαφνικό ραντεβού Τσίπρα - Στουρνάρα - Αγωνία για την Deutscheη Bank η κάτι πιο περίπλοκο

 Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη εκτάκτως το μεσημέρι ο διοικητής της ΤτΕ. Ο Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα συζητήσουν τις οικονομικές εξελίξεις, την υπόθεση των 'κόκκινων' δανείων και φυσικά τις αλλαγές που συμβαίνουν και θα συμβούν στον τραπεζικό κλάδο.  
 Αίσθηση και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε, πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας εκλήθη στο Μαξίμου κι ενώ ήταν σε εξέλιξη το ΚΥΣΕΑ το ο οποίο ξεκίνησε στις 3 και μισή το μεσημέρι στη σκιά...
των προκλητικών δηλώσεων του Τ. Ερντογάν και της αναζωπύρωσης των εθνικών θεμάτων.  
 Οπως διευκρινίστηκε λίγο αργότερα, πάντως, δεν υπήρξε κανένας... συναγερμός. Είχε οριστεί ραντεβού στις 16:30 αλλά λόγω του ΚΥΣΕΑ ο κ. Στουρνάρας εκλήθη να πάει μισή ώρα αργότερα.  
 Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ευρωπαική οικονομία, επομένως και στην ελληνική μια ενδεχόμενη κατάρρευση του τραπεζικού κολοσσού Deutsce Bank. Αλλωστε και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εύθραυστο και κάθε τριγμός προκαλεί αναταραχή.  
 Είναι η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός και ο κ. Στουρνάρας συναντώνται σε διάστημα 15 ημερών. Η πρώτη ήταν πριν δύο Σάββατα όταν βρισκόταν στο προσκήνιο η υπόθεση της Attica Bank και η έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στο γραφείο της συζύγου του διοικητή. Φαίνεται, πάντως, ότι οι δύο άνδρες βρίσκονται σε ανακωχή καθώς και ότι ο κ. Στουρνάρας εργάζεται μαζί με την κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση, ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επιστροφή της χώρας σε ανάπτυξη.