Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Έσκισαν την Ελληνική σημαία στο 9ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης

 Εικόνες ντροπής αντίκρισαν το πρωί 25.11.2016 γονείς, δάσκαλοι αλλά και περαστικοί από το 9ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης.  
 Αποτροπιασμό αλλά και προβληματισμό προκαλεί το νέο κρούσμα βανδαλισμού, στην Αλεξανδρούπολη, με σκισμένη ελληνική Σημαία, σπασμένα παράθυρα και καρέκλες αλλά και πεταμένα θρανία σε νηπειαγωγείο της περιοχής.  
 Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στα χέρια του e-evros.gr, απέναντι από το νηπιαγωγείο υπάρχει χώρος όπου οι μουσουλμάνοι τελούν τους γάμους τους. Χθες το απόγευμα, τελούνταν γάμος στο συγκεκριμένο σημείο.  
 “Έχουν ξεφύγει”, τονίζει ο καταγγέλων, “κάθε φορά που έχουν...
γάμο οι αθίγγανοι προκαλούν ζημιές”. “Η αστυνόμευση στην περιοχή είναι μηδαμινή. Εκτός από το σχολείο υπήρχαν και πεταμένα μπουκάλια και σε άλλα οικόπεδα”.  
 Εμείς μιλήσαμε με την προϊσταμένη του 9ου Νηπειαγωγείου κ. Καλλιτσάρη, όπου και μας είπε ότι το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές και πως έχουν γίνει παρόμοια άλλες τρεις φορές μέσα σε 4 χρόνια.  
 Τόνισε πως ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια και κατέγραψε το γεγονός.  Το σημερινό περιστατικό πάντως ξεπερνά κάθε προηγούμενο και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τόσο τις αρχές όσο και όλους μας.  
 Μετά από επικοινωνία με τον δάσκαλο στο μειονοτικό σχολείο και πρόεδρο του αθλητικού και πολιτιστικού σωματείου “Αλληλεγγύη Ανάπτυξη” Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα Τούρκικα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης κ. Δαγλή Γιασάρ, μας τόνισε πως καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας και βανδαλισμού ιδιαίτερα εθνικών συμβόλων.  
 “H Αλεξανδρούπολη δεν είναι τόπος όπου οργανωμένα, μέλη της κοινότητας έχουν προβεί σε πράξεις που προσβάλλουν τον τόπο ή τους συντοπίτες, ούτε έχει υπάρξει “κατευθυνόμενη” οργανωμένη πρόκληση”, τονίζει ο κ. Γιασάρ.  
 Και καταλήγει, “Αφού υπάρχει καταγγελία ελπίζουμε να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ακόμη και εάν αποδειχτεί πως είναι μέλος της κοινότητας, είναι μεμονωμένο περιστατικό”.