Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Ο «γάμος» του Αγγλούπα στη ΓΑΔΑ

 Δύο ημέρες προτού οδηγηθεί στις Φυλακές Χίου επισημοποίησε τη σχέση του με την αγαπημένη του ο κατηγορούμενος για τη μαφία των Ρομά Αλέξανδρος Αγγλούπας.  
 Ο 39χρονος γόνος επιχειρηματικής οικογένειας «ντύθηκε γαμπρός» στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ σήμερα αναμένεται (εκτός απροόπτου) να γίνει η μεταγωγή του στη Χίο, καθώς οι δικαστικές Αρχές τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση «Gispy Kings».  
 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αγγλούπας έκανε...
έκπληξη το σύμφωνο συμβίωσης στην επί τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σύντροφό του Ολγα Ζαπουνίδου, η οποία του έχει συμπαρασταθεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές του, όταν εκείνη τον επισκέφτηκε στο κρατητήριο, στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ, περίπου στις 17.00.  
 Η ίδια δεν ήξερε τίποτα για τον «γάμο», ενώ ο 39χρονος είχε κανονίσει να βρίσκεται στο κτίριο ο συμβολαιογράφος την ώρα του επισκεπτηρίου. Κατά τις ίδιες πηγές, στον χώρο δεν παρευρέθηκε κανείς άλλος παρά μόνο το ζευγάρι και ο συμβολαιογράφος. Η Ολγα Ζαπουνίδου και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας μετρούν γνωριμία πολλών ετών και είναι σύντροφοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μένοντας μαζί σε σπίτι στο Καβούρι.  
 Εκείνη εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων στην εταιρία με γυναικεία ενδύματα που ανήκει στην οικογένεια του 39χρονου και όσοι τους ξέρουν καλά μιλούν για ένα πολύ ερωτευμένο και δεμένο ζευγάρι, η σχέση του οποίου ήταν σίγουρο πως θα είχε happy end.  
 Αυτό άλλωστε φαινόταν κάθε φορά που οι δυο τους επισκέπτονταν τους αγαπημένους τους προορισμούς, όπως η Μύκονος, τα καλοκαίρια.  
 Η Ολγα Ζαπουνίδου ήταν μάλιστα εκείνη που με τον τρόπο της βοήθησε τον Αλέξανδρο Αγγλούπα να γυρίσει σελίδα στη ζωή του μετά την περιπέτεια που είχε στα τέλη του 2011 με το αιματηρό σκηνικό στο σπίτι της αδελφής τής τότε συντρόφου του Ολγας Φαρμάκη, όταν το όπλο του (το οποίο κατέχει νόμιμα) εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε στη βουβωνική χώρα τη νεαρή Γωγώ.  

«Προσπαθούσα να ξεκινήσω εκ νέου τη συλλογή μου με πολυτελή ρολόγια»  

 Ως λάτρης των ρολογιών, που μοναδικός στόχος του ήταν να ξαναφτιάξει την προσωπική συλλογή του, η οποία εκλάπη από το σπίτι της μητέρας του, είχε εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών ο Αλέξανδρος Αγγλούπας. 
 Ο 39χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση των Ρομά διαρρηκτών, αν και τόνισε ότι «τίποτα από τα κλεμμένα δεν βρέθηκε στην κατοχή μου και για κανένα κλοπιμαίο δεν μιλώ με τους δύο και μόνο συγκατηγορουμένους μου, με τους οποίους έχω επαφή», δεν έπεισε ανακριτές και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Συγκεκριμένα, είπε ότι από τους 89 εμπλεκομένους στο κύκλωμα, ο ίδιος γνωρίζει  τους δύο, άτομα με τα παρατσούκλια «Παρταούλας» και «Παχύς - Βενιζέλος».  
 «Είμαι μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση (εισαγωγής ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ) και μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα απέκτησα εξοικείωση με κοσμήματα και ειδικότερα με τα ρολόγια. Ξεκίνησα προ ετών μια προσωπική συλλογή ρολογιών» φέρεται ότι είπε στις ανακριτικές Αρχές. 

«Σε επαφή με πωλητές»  

 Μετά την κλοπή των ρολογιών του, πριν από ενάμιση χρόνο, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «προσπαθούσα να ξεκινήσω εκ νέου τη συλλογή μου και ερχόμουν σε επαφή με διάφορους πωλητές, μεταχειρισμένων κυρίως ρολογιών, ιδιώτες και επιχειρηματίες».  
 Σε μια προσπάθεια να μείνει εκτός φυλακής, ο 39χρονος είχε εμφανιστεί διατεθειμένος να επωμιστεί το κόστος της ηλεκτρονικής επιτήρησης, το γνωστό «βραχιολάκι», κάτι που δεν έγινε δεκτό. «Θα είμαι πάντα συνεπής, σε οποιαδήποτε στάση αυτής της ποινικής διαδικασίας, όποτε κληθώ, δέχομαι οιονδήποτε περιοριστικό όρο κρίνετε σκόπιμο (...) η ποιότητά μου και το λευκό ποινικό μου μητρώο δεν είναι ενός ανθρώπου που μπορεί να συγχρωτίζεται με κρατουμένους, αφού είμαι σίγουρος μετά βεβαιότητας ότι θα πέσω θύμα εκβιασμού» είχε πει απολογούμενος.