Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ιδού πως κάποιοι κερδίζουν εν τω μέσω μνημονίων και λιτότητας!

 Ξεπουλάνε για ψίχουλα την Εθνική περιουσία και δεν ανοίγει ρουθούνι! 
 Όπως έγαψε πριν λίγες μέρες γνωστό site, τούτη η κρίση δεν αφορά στο σύνολο του Ελληνικού λαού.  Άλλοι βιώνουν «κρίση» κι άλλοι… γίνονται πιο «κροίσοι»! 
 Σύμφωνα με ρεποτρτάζ από το Κουρδιστό Πορτοκάλι, οι Αραβοτούρκοι Ιδιοκτήτες του Αστέρα Βουλιαγμένης έβαλαν λουκέτο στην Ακρόπολη του ελληνικού Τουρισμού. Σήμερα Τρίτη κι αφού έχουν κρατήσει σε αγωνία για μήνες ολόκληρους τους εργαζόμενους του συγκροτήματος καλούν σε συνέντευξη τύπου για δημοσιογράφους της αρεσκείας τους. Όλως περιέργως στο νέο ΔΣ το μόνο εκτελεστικό μέλος είναι και πάλι ο...
κ. Πολυχρόνης Γριβέας υπό την διοίκηση του οποίου το η Χερσόνησος-διαμάντι των 300 στρεμμάτων πέρασε στα χέρια των νέων ιδιοκτητών οι οποίοι και αποφάσισαν να του βάλουν λουκέτο ως τον Μάρτιο του 2018. Τουλάχιστο έτσι έχουν αφήσει να διαρρεύσει. Στην όλη διαδικασία είναι προκλητικά απούσα η Πολιτεία και η αρμόδια υπουργός Κουντουρά. Ο Αστέρας των 300 στρεμμάτων πουλήθηκε για 15 βίλες. Αντί του ποσού των 400 εκατ. ευρώ. Οι “επενδυτές” έχουν πουλήσει ήδη από τα χαρτιά τις 2 από τις 15 βίλες σε Ελληνες εφοπλιστές. Θα μπορούσε να το είχε κάνει αυτό ο ΕΟΤ για παράδειγμα χωρίς να χρειαστεί να πουληθεί η Ακρόπολη του Τουρισμού. Εδώ υπάρχουν ές ιστορικές αλλά και ποινικές ευθύνες.  
 Για την ιστορία: O αμειβόμενος με 240.000 ευρώ ετησίως κ. Γριβέας δεν επέτρεψε στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” να παρακολουθήσει την σημερινή συνέντευξη εξαιτίας των “ενοχλητικών” ρεπορτάζ.  
 Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε βάσει αποφάσεων Δ.Σ., ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:   
1 Walid Abu-Suud Πρόεδρος Μη Εκτελεστικό Μέλος  
2 Πολυχρόνης Γριβέας Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικό Μέλος 
3 Hüsnü Akhan Σύμβουλος Μη Εκτελεστικό Μέλος 
4 Κωνσταντίνος Μίχαλος  Σύμβουλος Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 
5 Αθανάσιος Μαρτίνος Σύμβουλος Μη Εκτελεστικό Μέλος 
6 Μάρκος Κούτης Σύμβουλος Μη Εκτελεστικό Μέλος 
7 Στέφανος Παντζόπουλος Σύμβουλος ΑνεξάρτητοΜη Εκτελεστικό Μέλος 
8 Ethem Naci Basederm Σύμβουλος Μη Εκτελεστικό Μέλος 
9 Laurent Souviron Σύμβουλος Μη Εκτελεστικό Μέλος 
10 Χρήστος Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης Σύμβουλος Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 
11 Sachin Gupta Σύμβουλος Μη Εκτελεστικό Μέλος 
12 Stephan Schupbach Σύμβουλος Μη Εκτελεστικό Μέλος   

 Υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης-πιθανόν και μέλος του υπουργικού συμβουλίου-θα βρίσκεται το μεσημέρι της Τρίτης στον Αστέρα Βουλιαγμένης για να παρακολουθήσει την συνέντευξη τύπου σε “αρεστούς” δημοσιογράφους (επιλεγμένους από τον σημερινό Δ.Σ Πολυχρόνη Γριβέα-κεντρική φωτό) της νέας ιδιοκτησίας (AGC Equity Partners) του Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι νέοι ιδιοκτήτες όλο αυτό το διάστημα κρατούν σε αγωνία τους εργαζόμενους από τους οποίους περί τους 80 επέλεξαν την εθελουσία έξοδο.    
 Ο ψηλόσωμος Walid Abu-Suud άφησε στον doorman του Αστέρα Βουλιαγμένης ένα φιλοδώρημα 20 ευρώ και χαμογελώντας σχολίασε: 

-Eσείς εδώ στην Ελλάδα καθυστερείτε πολύ… 

 Φυσικά το σχόλιο δεν αφορούσε τον κατά τ΄άλλα ευγενέστατο υπάλληλο του ξενοδοχείου αλλά την ελληνική γραφειοκρατία. 
 Ο κ. Suub είναι ένας από τα δύο νέα αφεντικά της Χερσονήσου και έφτασε ως εδώ για να ξεναγηθεί στον παράδεισο που αγοράζει αντί 400.000.000 εκατ. ευρώ. Μία από τις νέες βίλες που θα χτισθούν προορίζονται για τον ίδιο. Ο κ. Suub από το Κουβέιτ είναι ο διαχειριστής της νέας ιδιοκτήτριας AGC Equity Partners που μέσω του fund Jermyn Street Real Estate Fund IV LP θα ελέγχει τα 300 στρέμματα του μοναδικού city resort της Ευρώπης, έχοντας κάθε λόγο να αντιμετωπίζει με σνομπισμό τους βρωμοΕλληνες που ξεπουλάνε το φιλέτο της χώρας τους για φιλοδώρημα. Στελέχη του γραφείου  Αθήνας της AGC Equity Partners είναι ο Γιώργος Κουτούκης, η Βίβιαν Σαρτζετάκη και η Χρύσα Κωνσταντοπούλου. Ο Abu-Suud είναι πρώην στέλεχος της JP Morgan και έχει διατελέσει και επικεφαλής της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Κουβέιτ, την Kuwait Investment Office. Διετέλεσε όμως και επικεφαλής της Kuwait Petroleum Corporation (KPC) στην οποία επέβλεπε επενδύσεις κεφαλαίων ύψους 14 δισ. Δολαρίων. Κατά τη θητεία του στην AGC, ο Abu-Suud έχει ολοκληρώσει deals όπως η αγορά του Citi Tower στο Λονδίνο, ενός από τα υψηλότερα κτίρια στο Canary Wharf, το νέο χρηματοοικονομικό κέντρο της Αγγλίας, έναντι τιμήματος 1 δισ. στερλινών. Έχει όμως άριστες σχέσεις και με την Ρωσία όπου το 2012 έτρεξε μια από τις μεγαλύτερες άμεσες επενδύσεις αραβικών κεφαλαίων στη Ρωσία, συμμετέχοντας σε κοινοπραξία (26,4%) με την ιταλικών συμφερόντων μονάδα παραγωγής ενέργειας Enel OGK-5 που φτιάχτηκε εκεί. 
 Ο Philip Ammerman είναι ο Βρετανός σύμβουλος που έκανε όλη τη δουλειά με το business plan, τις επαφές με το ελληνικό δημόσιο και όχι μόνον.  
 Ο Philip Ammerman ζει κάπου ανάμεσα στην Λεμεσσό και τον Γέρακα και σύμφωνα με τα Παραπολιτικά αρθρογραφεί σε προσωπικό του blog με την ονομασία Φίλιππος ο Αττικός «αναμεταδίδοντας» περίεργες θέσεις για τη χώρα και του πολιτικούς της στο αγγλόφωνο κοινό ανά τον κόσμο. Εργάζεται για την βρετανική συμβουλευτική εταιρείας Navigator Consultin. Και οι δυο έχουν συναντηθεί το τελευταίο διάστημα επανειλημμένως με τον Τούρκο μεγαλομέτοχο της Jermyn Street Ferit Sahenk.  

πηγή: kourdistoportocali.com μέσω i-gata.gr