Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί το παγκράτιο είναι η πιο ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη και η σχέση του Πλάτωνα και του Σωκράτη

 Σήμερα αρκετοί άνθρωποι πηγαίνουν στους χώρους που διδάσκονται πολεμικές τέχνες, οδηγούμενοι από τη μόδα της κάθε εποχής. Δηλαδή, τα τελευταία 40 περίπου χρόνια, είχαμε διαδοχικά τζούντο, καράτε, kick boxing, may tai, mma κ.ά. Ο σκοπός της επιλογής της πολεμικής τέχνης, πρώτα απ' όλα, είναι η αυτοάμυνα. Δηλαδή να μπορείς να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου σώμα με σώμα.  
 Φανταστείτε στους αρχαίους ελληνικούς κλασσικούς χρόνους, όταν είχαν σαν πολεμική τέχνη το παγκράτιο, ποτέ δεν είχε...
χαθεί καμία μάχη όλων των Ελλήνων, σε οποιοδήποτε ελληνοπερσικό πόλεμο. Αυτή η πολεμική τέχνη, την οποία ασκούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, λόγω των αποτελεσμάτων, αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της πολεμικής τέχνης του Παγκρατίου. Όσο για την παλαιότητά του, ακόμα και στα Ορφικά κείμενα υπάρχουν αναφορές για το Παγκράτιο. Φυσικά αυτό οφείλεται στο ότι ήταν και είναι πλήρης πολεμική τέχνη και περιλαμβάνει πυγμαχία, λακτίσματα, ορθοπάλη και πάλη στο έδαφος.  
 Φανταστείτε όμως το πόσο αλλάζουν τα πράγματα προς κάτι τελείως διαφορετικό, όταν ολυμπιονίκης παγκρατιστής ήταν ο Πλάτωνας και παγκρατιστής ο Σωκράτης. Τότε μπαίνει στο Παγκράτιο και μια απίστευτη φιλοσοφία, που μέσα από τα βιβλία του Πλάτωνα και τη ζωή του Σωκράτη, οδηγούμαστε στους "στοχασμούς" του Πλάτωνα - Σωκράτη, και κατ' επέκταση στην ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ. Εάν δεν γνωρίσεις τον εαυτό σου, (αυτογνωσία) με οποιοδήποτε άλλο τρόπο και να ασκήσεις την πολεμική σου τέχνη, είσαι απλά ένα δυνατό ή ένα πάρα πολύ δυνατό ζώο. Οπότε, πλέον, σας έχει γνωστοποιηθεί τι σημαίνει να ασκείς μία πολεμική τέχνη σαν ζώο, ή να ασκείς μια πολεμική τέχνη σαν ένας Πλάτωνας ή ένας Σωκράτης. 
 Το να φτάσει ένας αθλητής - άνθρωπος να δέχεται χτυπήματα και λαβές σκληρές και επικίνδυνες, χωρίς να δημιουργείται μέσα του η επιθυμία να εξοντώσει αυτόν που του τα επιφέρει, χρειάζεται τεράστια ψυχική προετοιμασία - αυτογνωσία. Αυτό ακριβώς επιτυγχάνει το Παγκράτιο. Δηλαδή η φιλοσοφική διδασκαλία (αυτογνωσία), μαζί με την πολεμική προετοιμασία.  
 Τα αποτελέσματα των ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ σε συνδυασμό με τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ! (Λαμπρό παράδειγμα οι Αρχαίοι Έλληνες) Για περισσότερες πληροφορίες, για άσκηση φυσική και πνευματική: Αθλητικός Σύλλογος Ελληνικού ΠΑΝ - ΚΡΑΤΕΙΝ, Ιασωνίδου 31, Ελληνικό 210-9619214