Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Τι συμβαίνει με την υγεία του Κωνσταντίνου

 Σε εξετάσεις ρουτίνας υποβλήθηκε πριν από μία εβδομάδα ο 76χρονος τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η παραμονή του στο νοσοκομείο ήταν σύντομη. Αυτή ήταν η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του τέως βασιλιά, αν και οι πληροφορίες τον ήθελαν να νοσηλεύεται μέχρι και χθες σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα βόρεια προάστια Αττικής.  
 «Ο βασιλεύς Κωνσταντίνος νοσηλεύτηκε προ εβδομάδος για απλές ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας και εξήλθε κατόπιν...
σύντομης παραμονής» αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με εσπευσμένη νοσηλεία.  
 «Τα τελευταία επτά χρόνια, o βασιλιάς αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν τις πολλές υποχρεώσεις της καθημερινότητάς του και τις πολλές ασχολίες» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της τέως βασιλικής οικογένειας, ενώ το κείμενο καταλήγει: «Από το 2009, οπότε και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά, αλλά και ύστερα από την περιπέτεια υγείας που είχε το 2013, ο βασιλιάς βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση».  
 Πάντως είναι γνωστά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο τέως βασιλιάς και μάλιστα αφορμή για να πυροδοτηθούν συζητήσεις δόθηκε πριν από περίπου δυόμισι μήνες, κατά την τελευταία δημόσια εμφάνισή του.  
 Ο Κωνσταντίνος είχε παρευρεθεί, εμφανώς καταβεβλημένος, σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 20 Σεπτεμβρίου.  
 Ηταν η τελετή βράβευσης των αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που πραγματοποίησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.  
 Συγκινημένος  Εκεί εμφανίστηκε κρατώντας μπαστούνι. «Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Ελληνες και καλό είναι να το μάθουν είναι ότι οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ως εκ τούτου τους ευχαριστώ κυρίως που μας έδωσαν ένα χαμόγελο αυτές τις δύσκολες μέρες» είχε πει, πασχίζοντας να κρατηθεί όρθιος.