Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Ιωάννα Κουτρολού - Η πανέμορφη Φιλόλογος και Συγγραφέας

Όνομα : Ιωάννα  
Επίθετο: Κουτρολού 
Ζώδιο : Παρθένος 
Σπουδές : Μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μάστερ), σε εξέλιξη, στην Ειδική Αγωγή, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας , Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο 
Ενδιαφέροντα : Τα ενδιαφέροντα της κυμαίνονται κυρίως για εκπαιδευτικά ζητήματα και για τη λογοτεχνία, διαβάζοντας αγαπημένους της συγγραφείς ή συγγράφοντας. Παράλληλα, την ενδιαφέρει έντονα η σκηνοθεσία και το σενάριο. Θαρρεί πως ειδικά με τη σκηνοθεσία υπήρχε πάντα ένα ενδόμυχο φλερτ που δεν αναπτύχθηκε. 
Στόχος – Φιλοδοξίες : Οι στόχοι της είναι πολλοί και στους δύο τομείς που αγαπά, την εκπαίδευση και τη συγγραφή. Ωστόσο, έχει την πεποίθηση ότι πιο λογικό είναι να παθιάζεται κανείς για βραχυπρόθεσμους στόχους, παρά για μακροπρόθεσμους. Γιατί εκεί έχει λόγο και η ζωή.  Δεν παύει όμως να φιλοδοξεί σε μια ποιοτική και ισότιμη εκπαίδευση. Σε μια ολοκληρωμένη σχολική κουλτούρα που θα....
προάγει μια ολόπλευρη παιδεία, καθαρή από πολιτικές σκοπιμότητες, ουδέτερη και αντικειμενική, συμμετοχική. Επίσης, σε ένα σχολείο που δεν θα δημιουργεί παθητικά σύνολα πολιτών, αλλά ενεργούς πολίτες ικανούς να πάρουν αποφάσεις και να δράσουν μέσα στην κοινωνία. Για το λόγο αυτό φιλοδοξεί να έχει τη σωματική και ψυχική δύναμη, να συνεχίσει να μετέχει σε κινήσεις που προωθούν την παιδεία, την έρευνα, την επιστήμη και τον πολιτισμό. 
Και τώρα : Στοχεύει μέσα από τα βιβλία της να υπάρξει τροφή για σκέψη, αμφισβήτηση και προβληματισμός για τον άνθρωπο και για την κοινωνία εν γένει.
Στιγμή αδυναμίας: Όταν ερωτεύεται.  
Ελεύθερη – Δεσμευμένη : Ελεύθερη 
Υπάρχει στην εποχή μας φλερτ: Φυσικά και υπάρχει. Μπορεί να έχει αλλάξει ο τρόπος που φλερτάρουμε, αλλά το φλερτ είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους ανθρώπους. Ισοδυναμεί με την πρόκληση, τη διάθεση επικοινωνίας, παιχνιδιού, αλλά και επιβεβαίωσης. Είναι θετική προς το έξυπνο και ευφάνταστο φλερτ. Αδιάφορη σε οτιδήποτε κοινό και συνηθισμένο 
Ποιο είναι το καλύτερο φλερτ που σου έχουν κάνει: Να την γνωρίσει κάποιος λίγες ώρες και να της προτείνει να ταξιδέψουν μαζί στη Ρώμη, ώστε να γνωριστούν καλύτερα περπατώντας στους δρόμους της αγαπημένης της χώρας, την Ιταλία. 
Το ιδανικό αρσενικό : Το ιδανικό αρσενικό για εκείνη είναι αυτός που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της με το μυαλό του. Ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, ευφυής, δημιουργικός, ευφάνταστος που θα είναι σε θέση να αντιληφθεί την προσωπικότητά της.   
Έχεις 3 ευχές: Εύχεται να υπάρξει στη χωρά μας οικονομική ανάκαμψη και πολιτική σταθερότητα. Ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας σε όλους τους τομείς. Και τέλος ψυχική γαλήνη, ζεστασιά και αγάπη για όλο τον κόσμο.
Αγαπημένη ταινία : Είναι σίγουρα πολλές. Παρά ταύτα, «Το κουρδιστό πορτοκάλι» είναι η αγαπημένη της. Μια ταινία υπό τη μεγαλειώδη σκηνοθετική άποψη του Stanley Kubrick, βασισμένη πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άντονι Μπέρτζες (Anthony Burgess). Μια ταινία σταθμό στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα. 
Στέκι : To καφέ Venial, στο Νέο Ηράκλειο στην περιοχή της. Είναι ο κατάλληλος χώρος, ειδικά τα πρωινά για ένα ήρεμο καφεδάκι και για περισυλλογή.   
Αξεσουάρ : Σκουλαρίκια με πέρλες, κολιέ με πολύτιμους λίθους και μεγάλα περίεργα δαχτυλίδια.   
Ταξίδι : Θα κάνει άμεσα, στην Ιταλία. Ένα ταξίδι που είχε προγραμματίσει καιρό πριν.  
Καλή και κακή συνήθεια : Μια νέα καλή συνήθεια που ξεκίνησε πρόσφατα είναι να μην φοβάται να ξεπεράσει τα όρια της και να ρισκάρει. Έκανε τη τόλμη συνήθεια και νιώθει πιο ελεύθερη από ποτέ! Μια κακή συνήθεια είναι ότι ξεχνάει τα πάντα και παντού! Τα κλειδιά της, το κινητό της, τα γυαλιά της. Μια άκρως κακή συνήθεια, καθώς τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να τα βρει ή και να τα πάρει.  
Facebook name : Ιωάννα Γ. Κουτρολού και Ιωάννα Κουτρολού.  
Instagram: joannaktrl