Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

#richkidsofgreece Πλουσιόπαιδα της Ελλάδας στο Instagram

 Εικόνες απίστευτης πολυτέλειας σε εποχή μεγάλης φτώχιας με πανάκριβα αυτοκίνητα, χλιδάτες διακοπές, σαμπάνιες, θαλαμηγούς και γλέντια σε μπουζούκια μέσα από το hashtag #richkidsofgreece  
 Supercars, χλιδάτες διακοπές σε resorts πολλών αστέρων, «ποτάμια» από σαμπάνιες, πολυτελή γιοτ, πανάκριβα συλλεκτικά ρολόγια, γόβες και αξεσουάρ φιρμάτων ξένων οίκων μόδας, γλέντια αλά ελληνικά στα μπουζούκια και καλλίγραμμα κορίτσια.  
 Εικόνες απίστευτης πολυτέλειας και σπατάλης με φόντο τις...
καταγάλανες θάλασσες Πανάκριβα χρυσά smartphones, σαμπάνιες και καλλονές σε πισίνες, από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν τα πλουσιόπαιδα της Ελλάδας και τις ομορφιές των νησιών της χώρας μας παρουσίασε η «Daily Mail», εξερευνώντας το hashtag #richkidsofgreece, δηλαδή «πλουσιόπαιδα της Ελλάδας», στο Instagram.  

Dolce vita  

 Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι στην εποχή της οικονομικής κρίσης, της ανέχειας και των δεκάδων προβλημάτων στην καθημερινότητα του μέσου Έλληνα υπάρχουν εκείνα τα «χρυσά» παιδιά που ζουν στον «δικό τους ονειρικό κόσμο», σκορπώντας χιλιάδες ευρώ για την καλοπέρασή τους και επιδεικνύοντας προκλητικά τον πλούτο τους.   
 Άλλωστε, και στα μεμονωμένα προφίλ πολλών γόνων ευκατάστατων οικογενειών γίνεται ένας άτυπος διαγωνισμός χλιδάτης ζωής, με αναρτήσεις αντίστοιχων φωτογραφιών, οπότε δεν θα μας εξέπληττε το να θέλουν να μοιραστούν την.
 Πανάκριβα χρυσά smartphones, σαμπάνιες και καλλονές σε πισίνες, από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν τα πλουσιόπαιδα της Ελλάδαςdolce vita που κάνουν με περισσότερους χρήστες των social media.  
 Βέβαια, μελετώντας τις αναρτήσεις που έχουν γίνει με το συγκεκριμένο hashtag, αναρωτιόμαστε αν όντως ανήκουν σε Ελληνες και Ελληνίδες που, αψηφώντας την πραγματική κατάσταση της χώρας, κάνουν υπέρμετρη επίδειξη πλούτου ή αν πρόκειται ακόμη και για ξένους τουρίστες που, θέλοντας να μοιραστούν πώς περνούν στην Ελλάδα, κάνουν tag τις φωτογραφίες τους με αυτήν την «ταμπέλα».  
 Μέσα από τα συγκεκριμένα φωτογραφικά ντοκουμέντα, ωστόσο, προβάλλονται ομορφιές της πατρίδας μας, χαρακτηριστικές παραλίες της Μυκόνου ή τοποθεσίες της Σαντορίνης, ενώ δεν λείπουν και οι αναρτήσεις από νυχτερινά μαγαζιά, στις οποίες οι σαμπάνιες... πρωταγωνιστούν σε όλα τα «κλικ».   
 Πανάκριβα χρυσά smartphones, σαμπάνιες και καλλονές σε πισίνες, από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν τα πλουσιόπαιδα της Ελλάδας   
 Πάντως ο λογαριασμός με την ονομασία Rich Kids of Greece, που διαχειρίζεται και το αντίστοιχο hashtag, αναφέρει ότι ασχολείται αποκλειστικά «με την καλή ζωή και την πολυτέλεια» και προτρέπει τους χρήστες του Instagram να κάνουν tag τις φωτογραφίες τους ή να στείλουν προσωπικό μήνυμα στους διαχειριστές του λογαριασμού για να προβάλουν την πολυτελή ζωή τους.