Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Εξέγερση στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό: Ούτε καν τον Μουζάλα αφήνουν να μπει

 Εξέγερση είχαμε στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών ως συνέχεια της κατάληψης του χώρου από χθες. Αυτή την ώρα που επισκέπτεται τη δομή φιλοξενίας ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας τρώει «πόρτα» από τους πρόσφυγες που δεν θέλουν την παρουσία του εκεί και επιτίθενται στους αστυνομικούς οι οποίοι προσπαθούν να υπερσαπιστούν την σωματική τους ακεραιότητα. 
 Ο υπουργός θέλει να μπει σε χώρο που είναι υπό κατάληψη. Ζούμε απίστευτες σκηνές καθώς οι πρόσφυγες-μετανάστες έχουν καταλάβει ελληνικό έδαφος!      
 Σημειώνεται ότι από...
το πρωί της Κυριακής ομάδα προσφύγων έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και καταγγέλλοντας έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών.  
 Αυτή την ώρα έχουν βάλει μικρά παιδιά να δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα ώστε να αποτρέψουν τον κ. Μουζάλα να μπει στον καταυλισμό. Σημειώνεται ότι από χθες πρόσφυγες πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό.  
 Σύμφωνα με την οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ:  

«Μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα όπως βρεφικό γάλα και πάνες.  

Το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο.  

Δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια.  

Δεν υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχουν μεταφραστές.  

Τα παιδιά πρέπει να μπουν στα σχολεία.  

 Η οργάνωση καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων, να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στο Ελληνικό και να αναζητήσει νέους χώρους φιλοξενίας».  
 Ο υπουργός αρχικά κατάφερε να μπει για λίγα λεπτά στον καταυλισμό, αλλά ήταν τέτοια η ένταση που αμέσως βγήκε.  
Το Ελληνικό δεν είναι ο μόνος καταυλισμός που έχει ζητήματα».