Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Μια γυναίκα εξομολογείται: Σταμάτησα για ένα χρόνο να κάνω σεξ, ορίστε τι έμαθα

 Θα έχεις ακούσει συχνά να λένε, πως το σεξ είναι το Α και το Ω σε μια σχέση και πως δίχως αυτό, δεν μπορεί να προχωρήσει.
 Ειδικά, όταν υπάρχει χημεία ανάμεσα στους συντρόφους τότε η σεξουαλική επαφή παίζει ακόμα σημαντικότερο ρόλο, γίνεται στοιχείο που ενώνει τα άτομα και αποτελεί εξαιρετική ερωτική απόλαυση.
 Πώς θα ήταν όμως η ζωή σου, αν απλά απείχες από αυτό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα; Θα...
άντεχες μακριά του και κατά πόσο θα μπορούσε να σε ευεργετήσει;
 Μια γυναίκα, αποφάσισε να κάνει το πείραμα και εξομολογείται την εμπειρία της στο cosmopolitan.
Ολα ξεκίνησαν για εκείνη το 2015, όταν γνώρισε έναν γοητευτικό άντρα μέσω του προσωπικού της προφίλ στο instagram. Οι δυο τους άρχισαν να στέλνουν μηνύματα και αυτά σύντομα κατέληξαν σε τηλεφωνήματα, με αποτέλεσμα εκεί να πιστέψει, ότι επιτέλους θα μπει σε νέα σχέση. Παρόλα αυτά, οι ελπίδες της διαψεύστηκαν όταν έμαθε πως μόλις είχε βγει από μια μακροχρόνια σχέση και δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο.
 Αντί, να κάνει πίσω, η νεαρή παραδέχεται πως η έντονη χημεία μεταξύ τους την παρακίνησε να συνεχίσει να τον βλέπει. Οι δυο τους απολάμβαναν ερωτικές στιγμές, χωρίς να είναι ζευγάρι. Και αυτό δεν την ενοχλούσε, όπως δεν την ενοχλούσε και το γεγονός, ότι εκείνος φλέρταρε με άλλες γυναίκες. Μέχρι που κάποια στιγμή αναθεώρησε, του ζήτησε να παραμείνουν πλατωνικοί φίλοι και άρχισε να αναζητά τα βαθύτερα αίτια που την οδηγούν σε λανθασμένες επιλογές συντρόφων.
 «Συνειδητοποίησα ότι το σεξ ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση για μένα προκειμένου να αρέσω στους άντρες. Γιατί, αν δεν το έκανα, τότε πολύ απλά θα εξαφανίζονταν και ένιωθα πως το φταίξιμο ήταν όλο δικό μου. Σε μια προσπάθεια να αποφύγω αυτή την νοοτροπία, αποφάσισα να βάλω τέλος στο περιστασιακό σεξ. Και υποσχέθηκα στον εαυτό μου, πως δεν θα υποκύψω, αν ο άνθρωπος με τον οποίο συναναστρέφομαι δεν με κάνει να νιώσω θεά. Ισως αυτό να μου έπαιρνε αρκετό χρόνο. Τους πρώτους έξι μήνες βρήκα τη δύναμη να αντισταθώ, όμως μετά αυτή η δύναμη άρχισε να εξασθενεί κι εγώ σκεφτόμουν και πάλι το σεξ. Παρότι και οι φίλες μου προσπάθησαν να με μεταπείσουν, τελικά άντεξα γιατί το χρωστούσα στον εαυτό μου. Τώρα πλησιάζω τον ένα χρόνο δίχως σεξ».

Αναρωτιέσαι πως αισθάνεται μετά από αυτό το πείραμα;


 «Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα. Συνειδητοποιώντας ότι για έναν και πλέον χρόνο δεν κατάφερα να βρω τον ιδανικό άντρα που θα επενδύσει σε μένα, μου προκλήθηκε θλίψη. Δεν ξέρω αν είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Πάντως η εμπειρία της αγνότητας μέσα από την αποχή από τις σεξουαλικές επαφές, δεν με βοήθησε. Το θετικό είναι ότι προσέφερα στον εαυτό μου αγάπη. Κι ακόμα κι αν το μάθημα ήταν κάπως απογοητευτικό, ήταν αναγκαίο. Εβγαλα από το μυαλό μου την ιδέα ότι για να κρατήσω το ενδιαφέρον ενός άντρα, έπρεπε να βρεθώ μαζί του ερωτικά. Εδωσα στον εαυτό μου να καταλάβει ότι αξίζω να αγαπηθώ και δίχως αυτό. Η απογοήτευση επισκιάστηκε τελικά από μια τεράστια υπερηφάνεια».