Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Πέφτουν τα δόντια του Άκη από την υποθρεψία - Ολόκληρη η κατάθεση του θεράπων Ιατρού - Τι κρύβεται πίσω από την συνέχιση της φυλάκισης του

Του Γιώργου Παπαγεωργίου 

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η συνέχιση της κράτησης του πρώην Γραμματέα και παραλίγο αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου με την ζωή του να κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή!  

Στις αρχές Φεβρουαρίου νοσηλευόμενος στο Αττικό Νοσοκομείο, οι συνήγοροί του κατέθεσαν την τέταρτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του βάση του άρθρου 497. (Το δικαστήριο σε κάθε περίπτωση χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα ή αναστολή εκτελέσεως, αν αιτιολογημένα κρίνει ότι η άμεση έκτιση ή συνέχιση έκτισης της ποινής θα έχει ως συνέπεια...
υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη. Δείτε σχετικό ΕΔΩ -  Άρθρο 497 – Παρ 8).

Τότε η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του αν και αποδέχθηκε τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο 79 ετών! Κ. Τσοχατζόπουλος, έκρινε πως η συνέχιση της κράτησής του δεν θα του προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

Ένα μήνα αργότερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος μεταφέρετε εσπευσμένα από το Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και από εκεί οι γιατροί μετά από στεφανιογραφία, κρίνουν σκόπιμη την κατεπείγουσα διακομιδή του στο εφημερεύον Καρδιοχειρουργικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείο.  

Ο Διευθυντής του καρδιοχειρουργού τμήματος της κλινικής του Ιπποκράτειου, Γεώργιος Οικονομόπουλος  είναι και ο μάρτυρας ο οποίος μετέφερε με ζοφερό τρόπο την κλινική εικόνα του κρατούμενου Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας.   

Δεν τον εισήγαγαν άμεσα για επέμβαση μια και διαγνωστικέ στεφανιαία νόσος στελέχους 80%! Γιατί η κλινική εικόνα του Άκη Τσοχατζόπουλου μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με ανθρώπου υποσαχάριας περιοχής και θα ήταν άκρος επικίνδυνη! Τα λευκώματα στο αίμα ενός φυσιολογικού ανθρώπου είναι 3,5 ενώ σε εκείνον είναι μόλις 2,7! Αυτό φανερώνει την υποθρεψία του εντός των φυλακών. Τα δόντια του είναι σάπια και πέφτουν μόνα τους!

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή αναγκάστηκαν να προβούν σε μια τριπλή στεφανιαία παράκαμψη με στερνοτομή. Μέθοδος που ενδείκνυται για πενηντάρηδες όπως χαρακτηριστικά είπε και όχι για ανθρώπους της ηλικίας αυτής. Άλλα παραδέχτηκε πως δεν γινόταν αλλιώς στην περίπτωση αυτή.         

Στην ερώτηση της προέδρου της έδρας για το τι επιπτώσεις θα έχει στην υγεία του η επιστροφή στην φυλακή ο θεράπων ιατρός Γεώργιος Οικονομόπουλος  απάντησε.

Η επιστροφή του στις φυλακές, σε ένα χώρο γεμάτο μικρόβια είναι δεδομένο ότι θα κάνει επιπλοκή! Επιπλοκή που δεν θα αντιληφθούν έγκαιρος οι ιατροί γενικής ιατρικής που διαθέτει το κατάστημα κράτησης και θα είναι αργά, με την κατάσταση του να γίνεται μη αναστρέψιμη. Τα μικρόβια στην κατάσταση του είναι κίνδυνος θάνατος!

Επιπρόσθετος δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Χρειάζεται ειδικό διαιτολόγιο. Ο κλινοστατισμός επιβαρύνει την κατάσταση του. Πρέπει να κάνει κινησιοθεραπεία και έχει ένα άτονο έλκος στο πόδι του (Ανοιχτή πληγή) το οποίο χρειάζεται ειδική θεραπεία. Ο καθηγητής Κλωνάρης είχε πει ότι αυτά τα έλκη δύσκολα επουλώνονται εύκολα μολύνονται.

Για να επουλωθεί η στερνοτομή θα χρειαστεί πάνω από 6 μήνες και αν δεν κολάσει σωστά θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα!

Στο τέλος της κατάθεσης του ο μάρτυρας θεράπων ιατρός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Άκης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι ο κρατούμενος είναι σάπιος ολόκληρος εσωτερικά και μόνο τα νεφρά του λειτουργούν κανονικά.


Είναι προφανείς οι ανθρωπιστικοί λόγοι που πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα του Άκης Τσοχατζόπουλου θα πρέπει να γίνει δεκτό με τους κατάλληλους περιοριστικούς όρους φυσικά, αν δεν θέλουμε ο ανθρωπισμός μας ως σύγχρονη κοινωνία να εξαντλείται μόνο στους λαθρομετανάστες. Εξάλλου αντίστοιχες περιπτώσεις με πολύ μικρότερα προβλήματα υγεία και μεγαλύτερες ποινές, όπως του κ Παπαγεωργόπουλου που με ισόβια κάθειρξη αποφυλακίστηκε με μια πολύ απλή γνωμάτευση αναπηρίας άνω του 67% λόγο καρδιολογικών προβλημάτων!

Η όλη καθυστέρηση της αποφυλάκισης του πρώην Γραμματέα και παραλίγο αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και ο ρυθμός διεξαγωγής της δίκης του, κρύβει πολλά και σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε με αποκαλύψεις που καίνε πολλούς... !