Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Πούτιν: Η επίθεση παραβίασε τη διεθνή νομοθεσία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί πως η πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία παραβίασε τη διεθνή νομοθεσία και έχει βλάψει σοβαρά τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του κ. Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοφ, σύμφωνα με τα πρακτορεία, είπε πως...
ο Ρώσος ηγέτης θεωρεί την αμερικανική ενέργεια ως «επιθετικότητα κατά ενός κυρίαρχου κράτους» με βάση «επινοημένο πρόσχημα» και ως μια κυνική προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή του κόσμου από τους θανάτους πολιτών στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν θεωρεί πως η Συρία διαθέτει χημικά όπλα και η κίνηση των ΗΠΑ αναπόφευκτα θα δημιουργήσει ένα σοβαρό εμπόδιο στη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Νωρίτερα, πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, ο επικεφαλής της αμυντικής επιτροπής της Άνω Βουλής της Ρωσίας είπε πως οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία. Ο ίδιος τόνισε πως η Ρωσία θα ζητήσει έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τις επιθέσεις.


Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Άνω Βουλής είπε πως ο συνασπισμός των ΗΠΑ και της Ρωσίας τέθηκε εν αμφιβόλω μετά την επίθεση, συμπληρώνοντας πως οι επιθέσεις είχαν στόχο να «σφραγίσουν με  μπαρούτι μια προηγούμενη ετυμηγορία για την ευθύνη του Άσαντ για την επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ».