Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Συνελήφθη άνδρας και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Στοκχόλμη

Οι αστυνομικές αρχές της Σουηδίας φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους τον δράστη της φονικής επίθεσης με φορτηγό εναντίον πεζών, στο κέντρο της Στοκχόλμης, μετά από ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Aftonbladet, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζονται, ένας άνδρας συνελήφθη στα...
βόρεια προάστια της πρωτεύουσας και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.
Πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο άνδρας ήταν ελαφρά τραυματισμένος. Η αστυνομία περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι ένα πρόσωπο έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το πρακτορείο TT.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή δύο ατόμων, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος θεωρείται πως συνδέεται με το χτύπημα, ζητώντας από τους πολίτες που γνωρίζουν κάτι να δώσουν τις σχετικές πληροφορίες.
'Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με αυτό το πρόσωπο', ανέφερε ένας αξιωματικός, δείχνοντας τη φωτογραφία ενός άνδρα, σχετικά νεαρής ηλικίας, που φορά μια μαύρη κουκούλα. Πρόκειται για εικόνες που τραβήχτηκαν από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε σημείο κοντά στην επίθεση.

Οι αρχές εξέφραζαν τον φόβο ότι ο δράστης της φονικής επίθεσης κυκλοφορεί ελεύθερος στη Στοκχόλμη και είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, με αποτέλεσμα η σουηδική πρωτεύουσα να μοιάζει με έρημη πόλη.

Μία γυναίκα η οποία εργάζεται σε κτίριο που βρίσκεται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της επίθεσης ανέφερε στο 'The Local' ότι οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν στον κόσμο να εξέλθει των γραφείων, χωρίς συνοδεία από ένστολους. Επίσης, σημειώνει ότι ελικόπτερα πετούν πάνω από την πρωτεύουσα.

Το τοπικό συμβούλιο άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει σήμερα όσους πολίτες δεν καταφέρουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μετά την ακύρωση των δρομολογίων στα τρένα και τα λεωφορεία.

Η Βουλή και τα ανάκτορα έχουν αποκλειστεί, οι υπουργοί έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή μέρη, ενώ ο πρωθυπουργός επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα. Ακόμη και τα περισσότερα κεντρικά ξενοδοχεία έχουν κλείσει και δεν δέχονται κόσμο.


Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, δεν μπορεί να διευκρινιστεί ακόμη ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών, αν και αρχικά μίλησαν για δύο νεκρούς και οκτώ τραυματίες.