Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Stealthing: Μια νέα μορφή σεξουαλικής επίθεσης

Αποκαλείται stealthing και είναι μια τρομακτικά ανησυχητική τάση που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του σεξ.  

Το stealthing που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε πολλές χώρες της Δύσης, αφορά στην αφαίρεση του προφυλακτικού από τον άνδρα κατά τη διάρκεια του σεξ, χωρίς τη συγκατάθεση της/του ερωτικής-ού συντρόφου του. Αυτό αποκάλυψε μία νέα έρευνα, καθώς και ότι...
υπάρχουν forum στο Ίντερνετ όπου οι άνδρες ενθαρρύνονται να το κάνουν.


Η έρευνα, δημοσιεύεται στο Columbia Journal of Gender and Law και σύμφωνα με την Alexandra Brodsky, δικηγόρο στο Εθνικό Κέντρο Δικαιωμάτων των Γυναικών στην Αγγλία, είναι μια καινούργια πρακτική για την οποία πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν.

Μάλιστα η δικηγόρος αναφέρει ότι όταν ο άντρας εφαρμόζει την επικίνδυνη πρακτική του stealthing την ώρα της συνουσίας, μπορεί να κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι στα μέσα του Ιανουαρίου ένας άνδρας καταδικάστηκε για βιασμό στην Ελβετία, επειδή αφαίρεσε το προφυλακτικό στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής χωρίς τη συναίνεση της συντρόφου του.

«Η μη συναινετική αφαίρεση του προφυλακτικού στη διάρκεια του σεξ, γράφει η κ Brodsky, εκθέτει τα θύματα στον κίνδυνο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και της μόλυνσης με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα».
 Η έρευνα της Brodsky έδειξε ότι οι γυναίκες που έπεσαν θύματα του stealthing λένε ότι πρόκειται για μια καταφανή παραβίαση και ότι έθεσε την υγεία τους σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς, εκτός από το ψυχολογικό τραύμα της σεξουαλικής επίθεσης, εκτέθηκαν σε ασθένειες και πιθανή εγκυμοσύνη.

Η κυρία Brodsky επισημαίνει στην έρευνά της ότι το πιο ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν forum στο Ίντερνετ στο οποίο οι άνδρες ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο να βγάλουν το προφυλακτικό και μάλιστα μοιράζονται ακόμη και συμβουλές για να γίνει αυτό χωρίς να τους αντιληφθεί ο/η σύντροφός τους.


Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Η δικηγόρος εξηγεί στην έρευνά της ότι υπάρχουν άνδρες οι οποίοι πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα «να μοιράζουν τον “σπόρο” τους» και αντιμετωπίζουν την κρυφή αφαίρεση του προφυλακτικού ως τακτική που εμπίπτει στα δικαιώματά τους.