Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Μόλις 14 λεπτά χρειάζεται πύραυλος από την Βόρεια Κορέα να πλήξει το Γκουάμ

Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα...
ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού.

Η ανησυχία μεταξύ των κατοίκων του νησιού είναι διάχυτη. Ήδη ο κυβερνήτης του Γκουάμ Εντι Κάλβο απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα, τονίζοντας ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον Λευκό Οίκο. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο», είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γκουάμ δήλωσε ότι ελπίζει πως το νησί μπορεί να αμυνθεί σε περίπτωση επίθεσης από την Βόρεια Κορέα. «Απλώς προσευχόμαστε ότι οι ΗΠΑ και το αμυντικό σύστημα που έχουμε εδώ είναι αρκετό για να μας προστατεύσει», είπε ο Μπέντζαμιν Κρουζ.

Το Γκουάμ βρίσκεται στην Ωκεανία, στα τρία τέταρτα της απόστασης μεταξύ Χαβάης και Φιλιππίνων. Είναι μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ με έκταση 549 τ.χλμ. και πληθυσμό 159.914 ενώ πρόκειται για πρώην ισπανική αποικία, η οποία άλλαξε κατοχή το 1898, με τη λήξη του αμερικανο-ισπανικού πολέμου, σύμφωνα με την wikipedia.