Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Εωσφορική Πανσέληνος - Ανανέωση και Βίντεο

Του Γιώργου Παπαγεωργίου

Η πιο δημοφιλής πανσέληνος του καλοκαιριού και μια από τις «δυνατότερες» μερικές εκλείψεις της Σελήνης συνυπάρχουν τη Δευτέρα 7 Αυγούστου. Είναι απορίας άξιο το πως έχει βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο αυτό το "πράγμα" που ονομάζουμε Σελήνη. Για όσους πιστεύουν ακόμα ότι αυτό το "πράγμα" είναι φυσικό ουράνιο σώμα, δηλαδή πλανήτης θέλω να τους απευθύνω τον εξής προβληματισμό....
Ποιος είναι ο ορισμός του πλανήτη; Η μια κίνηση που πρέπει να κάνει ο κάθε πλανήτης είναι να γυρίζει γύρω από το μητρικό του άστρο, στην περίπτωση μας δηλαδή τον Ήλιο μας. Η Σελήνη το κάνει αυτό αναγκαστικά παρασυρόμενη από το βαρητικό πεδίο της γης σε συνδυασμό με τις βαρυτικές δυνάμεις που ασκεί επάνω της ο Ήλιος. Αν ήταν ένας φυσιολογικός πλανήτης, δορυφόρος θα έπρεπε να γυρνάει και γύρω από τον εαυτό της της! Αν πάρουμε μια σβούρα και την αφήσουμε χωρίς να την γυρίσουμε αμέσως θα πέσει κάτω. Ακριβός αυτό είναι και το παράδοξο με την Σελήνη. Από την μια δεν γυρνάει γύρω από τον εαυτό της και από την άλλη παραμένει σε ισορροπία ανάμεσα στην Γη και στον Ήλιο. Μάλιστα είναι σε τέτοιο ακριβές σημείο που το στεφάνι της αρκεί για να καλύψει ακριβός τον Ήλιο όταν βρεθεί στην ίδια ευθεία με την Γη. Η γνωστή μας ολική έκλειψη Ηλίου.

Η συμπεριφορά όμως της Σελήνης στα ύδατα, είναι αυτό που την κάνει ακόμα πιο περίεργη και μάλιστα σε συνδυασμό με ότι το ανθρώπινο σώμα είναι κατά 70% νερό, άρα κατ' επέκταση επηρεάζει τον άνθρωπο. Το σκοτάδι που θέλει να επηρεάσει τον άνθρωπο μόνο Εωσοφικό μπορεί να χαρακτηριστεί.  

Η Αυγουστιάτικη αυτή μερική έκλειψη πανσελήνου που συμβαίνει και στον Υδροχόο θα είναι από τις πιο σκληρές και απρόβλεπτες, όπως συμφωνούν όλοι οι ειδικοί. Σχετικό μας θέμα μπορείτε να δείτε και ΕΔΩ και ΕΔΩ             

Αποτέλεσμα, η «βραδιά πανσελήνου» να επιφυλάσσει ουράνιο θέμα... δύο σε ένα. H πανσέληνος θα εμφανισθεί στις 22:11 ώρα Ελλάδας, ενώ η έκλειψη, που θα διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες, θα έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της λίγο πριν, στις 21:22 ώρα Ελλάδας. 

Ανανέωση ... Βίντεο

Κόκκινο φεγγάρι


Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της Σελήνης τον Άυγουστο είναι όταν παίρνει αυτήν την κόκκινη απόχρωση. Όπως εξηγεί στο CNN Greece η Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού, αστροφυσικός και συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου, «αυτό οφείλεται στην ατμόσφαιρα της Γης. Είναι ένα φαινόμενο ατμοσφαιρικό. Το φως περνάει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης κι όταν η Σελήνη είναι χαμηλά στον ορίζοντα, το πάχος της ατμόσφαιρας που διανύει το φως μέχρι να φτάσει στα μάτια μας, είναι μεγαλύτερο από το αν ερχόταν κατακόρυφα, ψηλά από τον ουρανό. Οπότε διαθλάται το φως, με αποτέλεσμα τα σωματίδια της ατμόσφαιρας που είναι χαμηλά στον ορίζοντα να απορροφούν τα πιο μπλε χρώματα και να αφήνουν να περάσει το κόκκινο φως. Αρκεί να τη δούμε όταν ανατέλλει και είναι χαμηλά».