Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Αποκάλυψη - Όλοι γνωρίζουν και δεν κάνουν τίποτα - Ο ορισμός της Εσχάτης προδοσίας

Του Γιώργου Παπαγεωργίου

Το να γνωρίζεις και να μη δημοσιοποιείς τουλάχιστο το πρόβλημα σε καθιστά δύο φορές ένοχο! Και οι 300 σήμερα στην Ελληνική Βουλή γνωρίζουν, απαθείς η στην καλύτερη περίπτωση τρομοκρατημένοι δεν τολμούν να αντιδράσουν. Η ενδεδειγμένη σ αυτή την περίπτωση αντίδραση είναι η δημοσιοποίηση της πηγής του προβλήματος! 

Όταν ο λαός γνωρίζει την αλήθεια, μπορεί και να την διαχειριστεί. Η εσκεμμένη απόκρυψη της αλήθεια καθιστά...
το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας! Το τραγικό είναι ότι η δικαιοσύνη συμμετέχει σε αυτό και αργά η γρήγορα ο λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους...!  

Έχουμε στην διάθεση μας ατράνταχτα επίσημα κρατικά έγραφα που αποδεικνύουν όλα αυτά. Την μεθόδευση αλλά και ονομαστικά όλους τους συμμετέχοντες στον Εθνικό διασυρμό, στην φτωχοποίηση και ως ηθικοί αυτουργοί στις χιλιάδες αυτοκτονίες πολιτών λόγο της οικονομικής κρίσης.

Εντός λίγων ωρών η στην χειρότερη περίπτωση ημερών θα κάνουμε σειρά αποκαλύψεων ικανές να κλονίσουν το πολίτευμα της χώρας συθέμελα αφού σε αυτά συμμετέχουν από τον πρώτο πολίτη αυτής της χώρας μέχρι σύσσωμο το δικαστικό σώμα!
     
Με τον όρο προδοσία, εκ του ρήματος προδίδω, χαρακτηρίζεται γενικότερα η οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων έναντι διαπιστευμένων μέσα σε μια σχέση κοινωνική, μεταξύ ατόμων, ή οργανώσεων, ή μεταξύ και αυτών τούτων, ατόμων και οργανώσεων, ή ακόμα και σε διεθνείς σχέσεις, μεταξύ κυβερνήσεων συμμάχων χωρών, π.χ. προδοσία φίλων, συνεταίρων, σωματείων, συμβαλλομένων εταιρειών, ή μελών ή υπαλλήλων μετ΄ αυτών κ.λπ..

Κύρια αιτία μιας τέτοιας εκδήλωσης είναι η ηθική κατωτερότητα που μπορεί να οφείλεται σε βαθύτερα αίτια ψυχολογικής σύγκρουσης και που μπορεί να προβάλλεται, κατά τον δράστη, είτε ως εκδίκηση, είτε για διάφορους άλλους ιδιοτελείς σκοπούς π.χ. η «προδοσία του Ιούδα» για «τριάκοντα αργύρια».

Βαρύτερες, κατ΄ έννοια σπουδαιότητας, περιπτώσεις προδοσίας, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία είναι αυτές που στρέφονται κατά της χώρας, ή κατά του ανωτάτου άρχοντα και του πολιτεύματος της χώρας που λαμβάνει και την ιδιαίτερη ονομασία «εσχάτη προδοσία», αμφότερες, και οι μόνες των περιπτώσεων, ποινικά κολάσιμες.

Στην νομική επιστήμη, προδοσία είναι το ατομικό έγκλημα της μη αφοσίωσης στο έθνος ή στην πολιτεία. Ένα πρόσωπο που προδίδει το έθνος ή την ιθαγένειά του ή/και καταπατά έναν όρκο αφοσίωσης, και με οποιονδήποτε ηθελημένο τρόπο συνεργάζεται με τον εχθρό, θεωρείται ότι είναι προδότης.


Επίσης προδότης μπορεί να σημαίνει ένα πρόσωπο που προδίδει (ή κατηγορείται ότι πρόδωσε) το πολιτικό κόμμα στο οποίο είναι μέλος, την οικογένειά του, τους φίλους του, την εθνότητά του, την θρησκεία του ή άλλη ομάδα στην οποία τυχόν ανήκει. Συχνά τέτοιες κατηγορίες είναι αμφιλεγόμενες και αστήρικτες, καθώς το πρόσωπο μπορεί να μην συνταυτίζεται με την ομάδα της οποίας είναι μέλος, ή μπορεί να διαφωνεί με τους ηγέτες της ομάδας οι οποίοι τον κατηγορούν. Τυπικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της φυλετικής προδοσίας.