Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Γιατί ο Ερτογάν απελευθέρωσε τους Έλληνες στρατιωτικούς


Υψηλού στρατηγικού συμβολισμού κίνηση με αποδέκτη τις ΗΠΑ και όχι την Ελλάδα, πρέπει να θεωρηθεί η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σήμερα.

Ο Τούρκος πρόεδρος με την απόφαση απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στέλνει το μήνυμα προσωπικά στον Ν.Τραμπ....
  «απελευθερώνω όποιον θέλω εγώ και όχι όποιον μου υποδείξεις εσύ». Κρατώντας στην φυλακή τον πάστορα Α.Μπράνσον, την «πέτρα του σκανδάλου» της αμερικανο-τουρκικής κρίσης και μάλιστα την ημερομηνία που λήγει το τελεσίγραφο των ΗΠΑ.

Με την κίνηση αυτή, ο Ρ.Τ.Ερντογάν μείωσε κάθετα την ένταση με την Ελλάδα στην περιοχή και κατέστησε «ανενεργή» την διακοπή των ΜΟΕ από ελληνικής πλευράς που έγιναν κατόπιν αμερικανικής προτροπής.

Κανείς δεν ανέμενε μια τόσο ξαφνική και αναπάντεχη κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας. 

Τα όσα γραφικά ακούγονται και γράφονται περί «παρέμβασης των ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου που οδήγησε στην απελευθέρωσή τους», φυσικά δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με την πραγματικότητα.

Σήμερα ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Τουρκία Τζέφρι Χόβενιερ επισκέφθηκε τον Άντριου Μπράνσον, τον ευαγγελικό πάστορα ο οποίος κρατείται ως πράκτορας της CIA που συντόνιζε πραξικοπηματίες και μιλώντας έξω από την κατοικία του Μπράνσον στην επαρχία της Σμύρνης όπου έχει τεθεί σε περιορισμό κατ΄οίκον, είπε πως η Ουάσινγκτον επιθυμεί η υπόθεση του πάστορα «καθώς και οι υποθέσεις άλλων Αμερικανών που κρατούνται άδικα, και Τούρκων πολιτών υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ να επιλυθεί δίκαια, γρήγορα και με διαφάνεια».

Και ο Ρ.Τ.Ερντογάν απελευθέρωσε... τους Έλληνες!

Οι Αμερικανοί είχαν ζητήσει, όντως, από την αρχή της σύλληψής τους να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, φοβούμενοι κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής κρίσης και δεν σταμάτησαν να το ζητούν, αλλά η απόφαση να γίνει αυτό, τώρα, ήταν του εγωπαθούς Ρ.Τ.Ερντογάν και αποτελεί μήνυμα στις ΗΠΑ: Οι Έλληνες έξω, ο Αμερικανός πάστορας «μέσα». «Γιατί εγώ κάνω κουμάντο, κι όχι εσείς...».

Ο ίδιος ο o πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει «απογοητευμένος επειδή η Τουρκία δεν έχει ακόμη απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον», σύμφωνα με δήλωση πριν λίγα λεπτά της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος αισθάνεται μεγάλη απογοήτευση για το γεγονός ότι ο πάστορας Μπράνσον δεν έχει απελευθερωθεί, καθώς και για το γεγονός ότι και άλλοι Αμερικανοί πολίτες και εργαζόμενοι σε διπλωματικές υπηρεσίες δεν έχουν αποφυλακιστεί», είπε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις