Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019

Ισραήλ: «Η Αγκυρα δεν είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ - Τι είναι η νέα συνθήκη "Sykes-Picot"


Περιπλέκετε δραματικά η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας καθώς σε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας που συγκάλεσε ο Μ.Νετανιάχου εν όψει της Συνόδου Κορυφής Ρωσίας – Ισραήλ - ΗΠΑ, η Τουρκία είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων.Ισραηλινοί ανώτατοι αξιωματούχοι μίλησαν δημόσια για πρώτη φορά για...
την Τουρκία, τα F-35 και το μέλλον της. Είναι για πρώτη φορά έγινε και παραδοχή της νέα συνθήκη «Σαικς-Πικό» εναντίον της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή!

Τα όσα είπαν ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών για το τι πρόκειται να γίνει στην περιοχή. Συγκεκριμένα, το μέλος του ισραηλινού συμβουλίου ασφαλείας, Zeev Elkin, τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να τελειώνουν με την Τουρκία καθώς η Άγκυρα δεν πρέπει να αποκτήσει τα υπερσύγχρονα F-35. Όμως δεν έμεινε εκεί. Είπε μια φράση στο ισραηλινό ραδιόφωνο που δείχνει την εδραιωμένη οπτική για το μέλλον της Τουρκίας.

Είπε συγκεκριμένα:

"Aν ΝΑΤΟ-ΗΠΑ μπορούσαν κάποτε να εμπιστευθούν τυφλά την Τουρκία, αυτό στις μέρες μας δεν μπορεί να γίνει και δεν γίνεται η Άγκυρα να αποκτήσει υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Ο στρατηγικός προσανατολισμός της Τουρκίας δεν είναι πια η Ευρώπη.

Η Άγκυρα δεν είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός πως είναι ακόμη μέλος της Συμμαχίας.

Ο στρατηγικός προσανατολισμός της Τουρκίας είναι μια ανεξάρτητη πολιτική ως μια ισλαμική χώρα που ψάχνει την ηγετική της θέση μέσα στον Ισλαμικό κόσμο".

Από το σημείο αυτό και μετά, παρατηρείται ένας ασυνήθιστος βομβαρδισμός ισραηλινών δημοσιευμάτων κατά της Τουρκίας στο σύνολο των ΜΜΕ της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις