Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

Παλαίμαχος Τούρκος δημοσιογράφος «βλέπει» το τέλος του Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η βασιλεία του θα λήξει το πολύ…»


Ένας παλαίμαχος και άριστος γνώστης στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας, ο αρθρογράφος-δημοσιογράφος Ertuğrul Özkök με άρθρο του στην εφημερίδα Hürriyet, προσδιορίζει ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική πορεία του Ερντογάν και η «βασιλεία» του αναμένεται να λήξει το πολύ μέσα....
στα δυο προσεχή έτη και πιθανός με πολύ δραματικό τρόπο που θα έχει και εσωτερικές αλλά και εξωτερικές επιδράσεις.

Γεγονός είναι πως η παντοδυναμία του Τούρκου προέδρου άρχισε να τρίζει τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την μεγάλη ήττα που υπέστη στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ekrem İmamoğlu που κέρδισε τις εκλογές με το εκπληκτικό ποσοστό του 54%, είναι το ανερχόμενο αστέρι της αντιπολίτευσης και δεν αποκλείεται να τον διαδεχτεί στην κορυφή της τουρκικής εξουσίας, αποτελώντας το αντίπαλο δέος στον σημερινό Τούρκο πρόεδρο.

Εκτός όμως από τον γενίτσαρο Κεμαλιστή νέο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, σημαντική εξέλιξη είναι και οι κινήσεις των πρώην στενών συνεργατών του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου και Αλί Μπαμπατζάν, που έχουν βγει δημόσια πλέον και κατηγορούν τον Τούρκο πρόεδρο ότι έχει διαλύσει το κόμμα ενώ αναγγέλλουν νέο πολιτικό σχηματισμό – αντίπαλο του Ερντογάν για το Φθινόπωρο.

Το επίμαχο ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει ο Ερντογάν σε μια πορεία καθιζήσεως του που πολλοί Τούρκοι ήδη την παρομοιάζουν με το τέλος του…Μιλόσεβιτς ακόμα και του…Τσαουσέσκου. Δεν αποκλείουν ακόμα και πρόκληση αιματηρού εμφυλίου πολέμου, καθώς πολύ πιθανό να καταφύγει σε αυστηρές κατασταλτικές μεθόδους κατηγορώντας τους αντίπαλους του για τρομοκράτες. όπως το συνηθίζει.

Φυσικά πάντα υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα να στρέψει την προσοχή αλλού και εδώ εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

ΠΗΓΗ: nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις