Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Αντιδράστε! – Όπως οι κάτοικοι των Βρασνών


Μέσα στα βαθιά μεσάνυχτα προσπάθησαν οι αρχές να εγκαταστήσουν λαθρομετανάστες!

Για το αυτονόητο αντέδρασαν οι κάτοικοι των Βρασνών του Νομού Θεσσαλονίκης σε μια επεισοδιακή νύχτα. Οι κάτοικοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο, και τελικά κατάφεραν, να αποτρέψουν  την εγκατάσταση προσφύγων, που είχαν σκοπό να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, προερχόμενοι από...
τη Σάμο.  τους με τα περίπου 200 άτομα να μεταφέρονται, τελικά, στη Χαλκίδα.

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης περίπου 150 κάτοικοι των Βρασνών απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού, με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που θα μετέφεραν πάνω από 200 μετανάστες στην περιοχή.

Η έντονη αντίδραση των κατοίκων είχε ως αποτέλεσμα την μετακίνηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης εντός και πέριξ του χωριού των Βρασνών. Στις 12 τα μεσάνυχτα έφτασαν έξω από τα Βρασνά τουλάχιστον οκτώ τουριστικά λεωφορεία που μετέφεραν λαθρομετανάστες, προερχόμενους από τη Σάμο.

Οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν.

Κάθε φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία, έβρισκαν μπροστά τους ομάδες κατοίκων. Τελικώς, κατάφεραν να περάσουν στα Βρασνά μέσα από χωματόδρομους. Οι κάτοικοι προέβαλαν αντίσταση όμως η παρουσία των αστυνομικών των ΜΑΤ λειτούργησε αποτρεπτικά.

Στις 3:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία είχαν φτάσει μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τους λαθρομετανάστες. Μια νέα εξέλιξη ανέτρεψε τον σχεδιασμό της Αστυνομίας. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Κατόπιν τούτου οι συναρμόδιοι φορείς αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο να μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε περίπου στις 4 τα ξημερώματα και θα διαρκέσει περισσότερες από οκτώ ώρες.

Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των μεταναστών και των προσφύγων οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

Πληροφορίες από thestival.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις